Svi vole imati televizijska prava, vlasniku PSG-a u rujnu počinje suđenje zbog korupcije

Utorak, 28. travnja 2020. 21:36 Napisao/la  SC
Nasser Al-Khelaifi
Nasser Al-Khelaifi

Nije prodaja televizijskih prava postala zanimljiva samo sportskoj i inoj javnosti u Hrvatskoj nakon što HNS raspisao natječaj u čudnom terminu.

Prema agenciji AFP, predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi u rujnu se mora pojaviti u Švicarskoj, gdje vlasniku pariškog kluba počinje suđenje za korupciju.

Švicarsko državno odvjetništvo podignulo je tužbu protiv Nassera Al-Khelaifija zbog navodnog podmićivanja bivšega tajnika FIFA-e Jeromea Valckea prilikom dodijele televizijskih prava za SP 2022. godine u Kataru.

Nasser Al-Khelaifi je vlasnik beIN Media Groupe, koja je bila živo zainteresirana za otkup televizijskih prava.

FIFA je Jeromea Valckea 2016. godine suspendirala 12 godina zbog sumnjivih rabota.

Valcke je već svjedočio na švicarskom sudu u prosincu, navodno je primio mito od 1,2 mil. eura i besplatno koristio Al-Khelaifijevu vilu na Sardiniji koja se inače iznajmljuje po cijeni od šest znamenki.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.