Sud u Madridu priznao Superligu, slijedi ročište na Sudu Europske unije

Utorak, 31. siječnja 2023. 21:59 Napisao/la  SC
Sud u Madridu priznao Superligu, slijedi ročište na Sudu Europske unije

Trgovački sud u Madridu prihvatio je žalbu A22Sportsa, Superliga i dalje živi u sudskim aktima.

Sud je donio odluku da Superliga ima legitimitet, FIFA i UEFA ne smiju kažnjavati tri preostala kluba (Juventus, Real Madrid, Barcelona) u projektu Superlige iza kojega stoji tvrtka A22Sports.

U obrazloženju odluke stoji da "FIFA i UEFA ne mogu opravdati svoje ponašanje kao da su jedini čuvari određenih europskih vrijednosti, pogotovo ako to vodi monopolu koji isključuje i koči inicijativu konkurencije".

Drugim riječima madridski sud samo je potvrdio notorno, UEFA već sedamdesetak godina ima monopol na sva međunarodna natjecanja!

Budući da je riječ o udruzi nacionalnih saveza, a ne o trgovačkom društvu, postavlja se pitanje na temelju čega je UEFA stekla ekskluzivno pravo na zaradu.

Odgovor na to pitanje očekuje se od Suda Europske unije u Luksemburgu.

Odluka madridskog kluba može biti samo naputak sudu Europske unije, koji će riješiti spor između UEFA i tvrtke A22Sportsa oko legitimiteta Superlige iza koje stoji američki kapital što može biti presudno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.