Španjolska u finalu pobijedila Englesku, Mikel Oyarzabal odlučio pobjednika

Nedjelja, 14. srpnja 2024. 22:58 Napisao/la  SC

Do četvrtog naslova prvaka Španjolska došla boljom igrom u drugom dijelu utakmice

Španjolska u finalu pobijedila Englesku, Mikel Oyarzabal  odlučio pobjednika

Španjolska je postala  europski prvak pobjedom (2:1) protiv Engleske u Belinu, do četvrtog naslova prvaka Španjolska je došla boljom igrom u drugom dijelu utakmice.

Englezi kao da su se opustili su svlačionici tijekom odmora, primili su pogodak odmah na početku drugoga dijela utakmice.

Dvojica mladića koji u prvom dijelu ništa nisu mogli učiniti, vrhunskim su potezima doveli Španjosku u vodstvo: Yamal je stvorio višak na desnoj strani i lijevom nogom odigrao Williamsu, Walker nije stigao zatvoriti prostor prije nego što je Williams lijevom nogom poslao loptu u suprotni kut - 1:0.

Pogodak je očigledno poremetio ravnotežu engleske momčadi, Španjolci su počeli igrati najbolje razdoblje utakmice, nekoliko su puta ušli opasno u završnicu, Olmo nije iskoristio izglednu priliku u otvorenoj poziciji za udarac.

Trebalo je petnaestak minuta Englezima da uspostave protok lopte i stvore pritisak, promijenio je Soutghate zamjenama način igre, isplatio se viši intezitet igre.

U 73. minuti Saka se probio desnom stranom, odigrao Bellinghamu u sredinu kaznenog prostora, Bellingham je vratio loptu natrčalom Palmeru, koji je s 23 metra plasiranim udarcem pogodio desni Simonov kut - 1:1.

Nakon primljenogo pogotka Španjolci su ponovo počeli prepoznatljivo igrati, nakon osmišljene akcije Yamal u 82. minuti nije iskoristio veliku priliku, Pickford je vrhunski reagirao.

U 87. minuti Cucurella je okomitim pasom odigrao Oyarzabalu, koji se pravodobno pojavio između Stonesa i Guehija, te samo podmetnuo nogu za pogodak vrijedan titule europskog prvaka - 2:1.

Propustili su Englezi veliku priliku izjednačiti, Rice i Guehi zaredom su pokušali udarcima glavama, prvi je udarac obranio Simon, a drugi je glavom obranio Olmo na gol-crti.

U prvom dijelu utakmice ama baš se ništa nije događalo budući da je u duelima prevladavala engleska snaga, Španjolci su očekivano ostvarili veći posjed lopte, ali obje momčadi nisu uputile ozbiljan udarac prema vratima.

ŠPANJOLSKA: Simon, Carvajal, Le Normand (83 Nacho), Laporte, Cucurella, Rodri (46 Zubimendi), Fabian Ruiz, Olmo, Yamal (89 Merino), Williams, Morata (68 Oyarzabal)

ENGLESKA: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Shaw, Mainoo (70 Palmer), Rice, Foden (89 Toney), Bellingham, Saka, Kane (61 Watkins)

Finalna utakmica EP-a: Španjolska - Engleska 2:1 (Williams 47, Oyarzabal 87/Palmer 73)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.