SLUŽBENA VIJEST

Slaven Bilić odlazi iz Bešiktaša na kraju sezone

Srijeda, 20. svibnja 2015. 16:50 Napisao/la  SC

Bilić je jedini hrvatski trener koji ima ponude iz Liga petice


Slaven Bilić bivši je trener Bešiktaša. Nakon što je Bešiktaš doživio domaći poraz od Konyaspora i ostao bez šanse da osvoji titulu prvaka, bilo je jasno da Bilić odlazi. Vlasnik Bešiktaša Fikret Orman potvrdio je u srijedu da Bilić odlazi.

- Odlučili smo da Slaven ode na kraju sezone, rekao je Orman prije nego što će se klub oglasiti sa službenim priopćenjem.

Prema pisanju turskih medija, Bilića će na klupi naslijediti Mircea Lucescu, trener Šahtara navodno je već obavio preliminarne razgovore s Bešiktašom.

Bilić je Bešiktaš stigao u lipnju 2013. godine. Vodio je 90 utakmica, pobijedio u 47 susreta, ostvario je 22 remija i doživio 21 poraz. S turskim klubom potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan skoro pet milijuna eura, ostaje do kraja sezone jer bi u slučaju ranijeg otkaza klub hrvatskom terenu morao isplatiti pola milijuna eura odštete.

Slaven Bilić jedini je hrvatski trener koji ima ponuda iz Liga petice, pretežito iz Bundeslige i Premierlige koje dobro poznaje iz igračkih dana (Karlsruher, West Ham, Everton).

Engleski mediji mjesecima ga sele u West Ham za koji je igrao u sezoni 1996/97. Bilić je nekoliko puta izjavio da bi najviše volio raditi u engleskom nogometu...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.