Sepp Blatter najavio povlačenje 2015. godine, predsjednik FIFA-e želi postati televizijski komentator

Ponedjeljak, 14. siječnja 2013. 21:44 Napisao/la  SC

Blatter je ponovo istaknuo da bi Michel Platini bio njegov idealni nasljednik

Sepp Blatter izjavio je da se povlači s mjesta predsjednika FIFA-e 2015. godine u dobi od 79 godine. Nakon što je u kontroverznom izboru 2011. godine dobio pet mandat na mjestu predsjednika FIFA-e, Blatter je nekoliko puta ostavio otvorenu mogućnost da se kandidira šesti put. Sada je za Sky izjavio da ipak odlazi na kraju tekućeg mandata.

Blatter je ponovo istaknuo da bi Michel Platini bio njegov idealni nasljednik, predsjednik UEFA-e vrlo je blizak Blatterov suradnik. I više od toga budući da je Blatter najzaslužniji što je Platini postao predsjednik UEFA-e umjesto Lennartha Johanssona.

Budući da je FIFA opterećena hipotekom korupcije, Blater je najavio reforme i korjenite promjene u modelima odlučivanja. Nakon što je Katar postao domaćin SP-a 2022. godine u nogometu više ništa nije nedostupno onima koji imaju novaca.

Zanimljivo je da se Blatter nakon odlaska s mjesta predsjednika FIFA-e vidi kao televizijski komentator. Blatter je priznao da time želi ostvariti dječački san.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.