Ronaldinho pušten na slobodu u Paragvaju, prijeti mu zatvorska kazna

Petak, 06. ožujka 2020. 09:24 Napisao/la  SC
Ronaldinho pušten na slobodu u Paragvaju, prijeti mu zatvorska kazna

Paragvajske vlasti pustili su na slobodu Ronaldinha i njegova brata Roberta nakon davanja iskaza u glavnom gradu Paragvaja Asunciónu.

Njih dvojica uhićeni su kada su u Paragvaj pokušali ući s lažnim putovnicama.

- Nije znao da su dokumenti lažni. U putovnici stoji da mu je narodnost naturalizirani Paragvajac, a on to očito nije. Odgovorni se moraju privesti pravdi. Ronaldinho će ostati u državi dok god to bude potrebno, objasnio je odvjetnik  Ricardo Preda.

Prema paragvajskim zakonima, za korištenje lažnih dokumenata prijeti im do pet godina zatvora.

Nakon što je sedam sati davao iskaz, čini se da će Ronaldinho biti blago kažnjen zbog toga jer je otpočetka surađivao s vlastima.

- Predlažemo da plati kaznu, a na sudu je da odluči hoće li to prihvatiti i kolika bi kazna bila. Istraga je još u početnoj fazi, skupljamo puno podataka, identificirali smo nekoliko osumnjičenih i vidjet ćemo u idućim danima kako će se sve razvijati. Želimo znati tko je još dio ove kriminalne bande, kazao je državni tužitelj Federico Delfino.

Ronaldinhu i njegovu bratu 2018. godine brazilske vlasti oduzele su putovnice zbog bespravne gradnje platforme za ribolov na zaštićenom području jezera Guaíba 2015. godine čime su utajili 2,5 mil. eura poreza.

Ronaldinho je u Paragvaju trebao sudjelovati u humanitarnoj akciji i promovirati svoju novu knjigu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.