PROSINEČKI NA UDARU Safet Sušić odgovorio na pitanje hoće li postati izbornik

Subota, 16. studenog 2019. 20:26 Napisao/la  SC

Nije mi jasno da se ne može sastaviti bolja reprezentacija od ove. Moraju se tražiti nova rješenja, jer ovo što sam vidio je baš tanko, kaže bivši izbornik BiH

Safet Sušić
Safet Sušić

 

Safet Sušić prema općem sudu najbolji je bh-nogometaš svih vremena, bivši izbornik BiH razočaran je viđenim u utakmici protiv Italije:

- Kada igrate s Italijom teško se čemu možete nadati, pogotovo kada kvalitetom niste ni približno na nivou na kakvom su oni. Mi smo stvorili nekoliko šansi, ali sve je to bilo jalovo, nakon prekida... Talijani su imali više motiva, željeli su pobijedti i nastaviti svoj niz, dok mi ne 'grizemo' toliko kada smo izgubili šanse da budemo među prve dvije reprezentacije u grupi. Naš najveći problem je kvaliteta! I s ovakvim timom smo možda mogli završiti daleko bolje, ni Finska, ni Grčka, ni Armenija nisu kvalitetniji od nas, ali... Ne znam! Nije mi jasno da se ne može sastaviti bolja reprezentacija od ove. Moraju se tražiti nova rješenja, jer ovo što sam vidio je baš tanko, faktički imaš samo dvojicu, trojicu pravih igrača, dok je ostalo samo borba. Slušao kako Francuzi hvale Džeku, mučio se, čuvali su ga sa svih strana, ali svejedno bio je opasan, baš kao i Pjanić čiji je svaki korner skoro kao udarac na gol. Imaš, eto, i Kolašinca koji je u velikom klubu kao Arsenal, kaže Sušić.

Robert Prosinečki živi pod velikim pritiskom, kritike ne jenjavaju od kada je prvi put podnio ostavku koja je odbijena:

- Izbornik je uvijek taj po kojem se prvo 'udara'. Na tu temu ne bih želio mnogo govoriti. Ostao nam je taj baraž kao nada da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, jednom ga valjda moramo proći. Dobra je stvar što ćemo prvu utakmicu igrati kod kuće, kaže Sušić.

Sudbina Prosinečkog nakon završenih kvalifikacija ovisi o odluci Izvršnog odbora BiH saveza:

- Da li bi bio ponovo izbornik? To ćete me morati pitati jednog dana kada ga BiH ne bude imala, poručio je Sušić u razgovoru za sportsport.ba.

Reprezentacija BiH igra još protiv Lihtenštajna nakon čega slijedi tromjesečna stanka do kvalifikacijske utakmice u Ligi nacija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.