Presedan: Zoran Tošić nije smio igrati za CSKA u Manchesteru, jer nije imao radnu vizu!

Četvrtak, 06. studenog 2014. 17:08 Napisao/la  SC

 Na kraju su odlučili da ga ne puste čak ni da bude gledatelj na stadionu, već da bude u hotelu i da napusti teritoriju Mančestera prije početka utakmice!?

Zoran Tošić nije igrao za CSKA protiv Manchester Cityja! Srpskom reprezentativcu zabranjeno je da nastupi za moskovski CSKA, jer nije imao radnu vizu! Presedan ima sljedeće objašnjenje:

- Mi smo ih pitali u čemu je problem, a oni su nam rekli da je Tošiću izdata tranzitna viza. Kažemo da je to sasvim dovoljno, ima na raspolaganju 48 sati da bude u Velikoj Britaniji, što je sasvim dovoljno da odigra utakmicu. Tada su nam objasnili da je Tošić igrač CSKA i da je došao u Englesku raditi?! Odjednom su počeli tražiti radnu vizu, što je nedopustivo! Na kraju su riješili da ga puste u zemlju, ali ne i da igra jer nema radnu vizu. Istovremeno su mu oduzeli pasoš, što je prvi put u našoj klupskoj povijesti da se u nekoj državi dogodilo da oduzmu pasoš stranom igraču. Engleske vlasti kontaktirali su srpski konzulat i ruska ambasada, pregovori su dugo trajali i na kraju su odlučili da ga ne puste čak ni da bude gledatelj na stadionu, već da bude u hotelu i da napusti teritoriju Mančestera prije početka utakmice!? Mislim da nema nikakvog smisla da pišemo žalbe, jer to neće utjecati na rezultat, no situacija nije bila ugodna. Uvjeren sam da se ovo ne bi dogodilo ni u jednoj drugoj europskoj zemlji, rekao je direktor CSKA Roman Babajev.

Inače, Tošić je jedan od najboljih napadača CSKA bez kojega je ruska momčad pobijedila (2:1) Manchester City.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.