Siniša Mihajlović (1969 - 2022): Preminuo srpski nogometaš i trener rođen u Hrvatskoj

Petak, 16. prosinca 2022. 16:17 Napisao/la  SC

Mihajlović je bio vrlo blizu Rijeke prije nego što je odlučio otići u Vojvodinu s kojom je postao prvak bivše države u sezoni 88/89

Siniša Mihajlović (1969 - 2022): Preminuo srpski nogometaš i trener rođen u Hrvatskoj

Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini.

Srpski nogometaš i trener rođen u Hrvatskoj izgubio je bitku s bolešću, Mihajlovićeva borba s leukemijom trajala je od 2019. godine, kada je bio trener Bologne.

- Supruga Arianna, s djecom Viktorijom, Virginijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, unukom Violante, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u svojoj boli priopćavaju nepravednu i preranu smrt supruga, oca, sina i uzornog brata Siniše Mihajlović. Jedinstven čovjek, izuzetan stručnjak, svima uslužan i dobar. Hrabro se borio sa strašnom bolešću. Zahvaljujemo liječnicima i medicinskim sestrama koji su ga pratili u ovim godinama, s ljubavlju i poštovanjem, posebno dr. Francesca Bonifazi, dr. Antonio Curti, prof. Alessandro Rambaldi i dr. Luca Marchetti. Siniša će uvijek ostati živjeti s nama sa svom ljubavlju koju nam je dao, objavila je Mihajlovićeva obitelj.

Mihajlović je počeo igrati u Borovu, u njegovu iznimnu darovitost mogli su se uvjeriti navijači Orijenta na Krimeji.

Otišao je u Vojvodinu na poziv Ljube Španjola, bivšega predjednika Rijeke koji je u Novom Sadu ostavio duboki trag

Manje je poznato da je Mihajlović bio vrlo blizu Rijeke prije nego što je odlučio otići u Vojvodinu s kojom je postao prvak bivše države u sezoni 88/89.

Iz Vojvodine je otišao u Crvenu zvezdu, gdje je dvaput je postao državni prvak, bio je istaknuti član generacije koja je postala europski prvak.

Međunarodno se afirmirao u dresovima Rome, Sampdorije, Lazija i Intera.

Kao trener vodio je Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting iz Lisabona i Bolognu, bio je izbornik srpske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.