Prvi put u povijesti sudac gledateljima objasnio zbog čega je poništio pogodak

Subota, 09. ožujka 2024. 23:34 Napisao/la  SC

Revolucionarna novina testirana je u Portugalu, sudac Fabio Verissimo poništio je pogodak nakon pregleda VAR snimke i objasnio razloge svoje odluke

Fabio Verrisimo na utakmici između Rio Avea i Brage
Fabio Verrisimo na utakmici između Rio Avea i Brage

 Portugalski sudac Fabio Verissimo postao je prvi čovjek u povijesti koji je dobio prigodu svim gledateljima na stadionu objasniti razloge svoje odluke.

Igrala se 64. minuta utakmice između Rio Avea i Brage u gradu Vila do Conde, Kongoanac Simon Banza doveo je Bragu u vodstvo, ali je na asistenciju VAR sobe Fabio Verissimo otišao pogledati snimku.

Nakon što se vratio na travnjak svim gledateljima je objasnio da gol neće biti priznat jer je Banza bio u – zaleđu.

I to se konačno dogodilo, komunikacija sudaca s javnošću u Portugalu je dobila jednu novu dimenziju, u nekim je sportovima to postala rutina bez koje se ne može, poput utakmica američkog nogometa.

Vrijeme će pokazati koliko će ova novina sucima ubuduće olakšati ili otežati posao, ali je sasvim sigurno da više neće moći prešutjeti neke svoje ključne odluke.

Utakmica između Rio Avea i Brage na kraju je završila bez pogodaka.

I jedan hrvatski nogometaš moći će se pohvaliti da je bio dio nogometne povijesti.

Renato Pantalon, nekadašnji nogometaš Kustošije i Rudeša, dres Rio Avea nosi već četiri godine, prije dvije sezone bio je dio momčadi koja je izborila promociju u elitni razred, a nedjeljna utakmica protiv Brage bila mu je 13. ove sezone.

 Način na koji je sudac Fabio Verissimo ispisao nogometnu povijest možete pogledati i poslušati  OVDJE.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.