Polufinale Afričkog kupa nacija: Mali - Nigerija, Gana - Burkina Faso

Nedjelja, 03. veljače 2013. 21:49 Napisao/la  SC

U nedjeljnim četvrtfinalima Nigerija je pobijedila Obalu Bjelokosti 2:1, dok je Burkina Faso svladala Togo 1:0

Mali i Nigerija, te Gana i Burkina Faso igrat će u polufinalu Afričkog kupa nacija. U nedjeljnim četvrtfinalima Nigerija je zaustavila Obalu Bjelokosti 2:1, dok je Burkina Faso pobijedila Togo 1:0.

Nigerija je tako izbacila favoriziranu Obalu Bjelokosti kojoj nije pomogao ni Didier Drogba. Nigerijci su u vodstvo došli u 43. minuti pogotkom Emenikea. Obala Bjelokosti uspjela se vratiti preko Tiotea u 50. minuti, ali Mba je 12 minuta prije kraja postigao pobjednički pogodak. Uslijedilo je nervoznih deset minuta i sudačka nadoknada, ali Nigerija je izdržala.

- Zadovoljni smo našim uspjehom. Čestitke Obali Bjelokosti na dosadašnjim igrama, znali smo da su dobra ekipa, ali i da igramo kao momčad da ih možemo pobijediti, rekao je John Obi Mikel. Nigerija će protiv Malija tražiti prolaz u finale prvi put nakon 2000. godine.

- Moramo još odigrati polufinale. Moramo ići utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo uspjeti ponoviti nastup iz četvrtfinala, zaključio je Mikel.

U drugom nedjeljnom četvrtfinalu Burkina Faso je pobijedila Togo zahvaljujući pogotku Pitroipa u 105. minuti utakmice

U subotnjim utakmicama Gana je svladala Zelenortske otoke 2:1, dok je Mali izbacio Južnoafričku republiku nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca 3:1  (1:1).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.