TRŽIŠTE SLOBODNIH IGRAČA

Kako uštedjeti 130 mil. eura i složiti mega-momčad

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 21:30 Napisao/la  SC

Llorente je najvrjednija (30 mil.) slobodna nogometna zvijezda

Recesijska su vremena i treba se štediti na svakome koraku. Njemački Sport bild donio je jednu jako zanimljivu jedanaestoricu slobodnih igrača čija tržišna vrijednost prema transfermarktu iznosi vrtoglavih 129 milijuna eura. Na listi su imena od Ashleyja Colea preko Lewisa Holtbyja do Fernanda Llorentea.

Upravo je posljednjespomenuti napadač Athletic Bilbaa svojom najavom odlaska izazvao najviše bure na Pirinejima. Poznata je stvar da u Athleticu igraju samo Baski ili oni s baskijskim korijenima, pa kada se stvori zvijezda poput 27 godišnjeg, 195 centinetara visokog napadača, onda je jasno zbog čega je teško rastati se od njega. Llorenteova tržišna vrijednost iznosi 30 milijuna eura i najskuplji je član ove postave slobodnih nogometnih zvijezda. U prošloj sezoni Llorente je sa 17 pogodaka pomogao da Athletic bude peti sa samo dva boda manje od Malage koja je kroz kvalifikacije izboria Ligu prvaka, a danas je najskuplji pričuvni nogometaš na svijetu. Juventus i Manchester City prve su opcije za nove destinacije igrača koji je svoj matični klub sa sedam pogodaka prošle sezone odveo i do finala Europa Lige.

Otkada je objavio namjeru da napusti klub Llorente plaća sklupu cijenu neigranja odnosno igra "na kapaljku", vrlo malo ili nikako. No niti Athleticu bez njega u momčadi "ne cvjeta cvijeće", trenutno su 13 na tablici.

Idealnih 11 (4-3-3):

vratar Volkan Demirel (Fenerbahče), vrijednost 9 miljuna eura

branič Ashley Cole (Chelsea), 12, 5 milijuna eura

branič Rio Ferdinand (Manchester United) 6 milijuna eura

branič Douglas (Twente) 8,5 milijuna eura

branič Kolo Toure' (Manchester City) 8 milijuna eura

vezni Frank Lampard (Chelsea) 5,5 milijuna eura

vezni Moussa Sissoko (Toulouse) 9,5 milijuna eura

vezni Lewis Holtby (Schalke 04) 11 milijuna eura

napadač Theo Walcott (Arsenal) 19 milijuna eura

napadač Nene' (PSG) 10 milijuna eura

napadač Fernando Llorente (Athletic Bilbao) 30 milijuna eura

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.