POSAO IZ SNOVA

Guardiola kandidat za izbornika Katara

Srijeda, 04. veljače 2015. 19:53 Napisao/la  I. V.

Predrag Rački kaže da Guardiolu obožavaju u Dohi

 

Pep Guardiola vodit će reprezentaciju Katara na Svjetskom prvenstvu 2022. godine! Njemački mediji počeli su spekulirati vrlo izvjesnom mogućnošću dok proriču budućnost aktualnom treneru Bayerna. Guardioli ugovor s Bayernom istječe iduće godine, španjolski stručnjak ne iskazuje preveliku želju za produljenjem ugovora. U prvoj sezoni na klupi Bayerna, Guardiola je osvojio njemačko prvenstvo, kup, europski Superkup i svjetsko klupsko prvenstvo. Ove sezone već je praktično osvojio prvenstvo, Bayern igra ponajbolji nogomet na svijetu, jedini izazov je Liga prvaka...


Izgleda da Guardiola razmišlja o novim izazovima, a katarska klupa trenutačno je najprimaljivije mjesto u nogometnom svijetu. Poučeni rukometnim primjerom, čelnici katarskog saveza sigurno neće štedjeti. Kao domaćini Svjetskog prvenstva 2022. godine neće prezati od uvoza najboljih nogometaša koji se mogu kupiti, novac je najmanji problem. A Guardiola uživa posebna status u Kataru, španjolski trener bio je službeni promotor katarske kampanje za dobivanje SP-a 2022. godine.

Predrag Rački
 -  Uvjeren sam da će Katar pokazati svima da je sposoban organizirati spektakl. FIFA se trudi promovirati nogomet. Japan i Koreja su bili domaćini 2002., JAR 2010 i bili su odlični domaćini. Ne vidim problem da Katar bude još bolji 2022. godine. Nogomet bi nas trebao spajati i pomagati nam da upoznamo različite kulture, govorio je Guardiola tijekom kampanje.

Pep Guardiola je Katar otkrio kao nogometaš, 2003. godine iz Brescije je otišao u Al Ahli iz Dohe. U transferu tada 32-godišnjeg nogometaša sudjelovao je riječki menadžer Predrag Rački.

- Guardiolu obožavaju u Kataru! Ne čudi me mogućnost da postane izbornik prije Svjetskog prvenstva! Katar će pokupovati sve što se može, nije njima problem ni da svakog igrača plate 300 milijuna eura... Mislim da nema ljepšeg posla na svijetu od toga da postaneš izbornik Katara, kaže Rački.

Studiozni Guardiola potpisao je ugovor s Bayernom šest mjeseci prije nego što je preuzeo momčad, na prvoj konferenciji za novinare govorio je njemački! Njemci tvrde da je već počeo učiti arapski jezik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.