OTVORENA PRIJETNJA Karl-Heinz Rummenigge: Veliki klubovi pitaju se da li im je potrebna ovakva FIFA

Utorak, 31. siječnja 2017. 00:40 Napisao/la  SC

U osnovi ja nisam prijatelj revolucija, jer one obično završavaju krvavo, ali bojim se da je revolucija neizbježna, kaže Rummenigge


Nakon odluke FIFA-e da na svjetskom nogometnom prvenstvu 2026. godine sudjeluje 48 reprezentacija umjesto 32 koliko ih je sudjelovalo do sada, iz Europe stižu žestoke reakcije.

Najdalje otišao objektivno najmoćniji nogometni djelatnik. A najmoćniji je predsjednik udruženja europskih klubova, koji plaćaju igrače da igraju na velikim natjecanjima od kojih klubovi nemaju nikakve koristi.

- U osnovi ja nisam prijatelj revolucija, jer one obično završavaju krvavo, ali bojim se da je revolucija neizbježna. Veliki klubovi i najjače lige pitaju se da li im je potrebna ovakva FIFA i njezine čudne odluke. One samo opterećuju, a ne služe nogometu, kaže Karl-Heinz Rummenigge.

Oglasio se i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, koji je zatražio 16 umjesto 13 mjesta za europske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.