Tragikomično: Chapecoense kažnjen sa 30.000 eura, jer tri dana nakon pogibije momčadi nije odigrao utakmicu

Ponedjeljak, 12. prosinca 2016. 14:50 Napisao/la  SC

 Sudac je 1. prosinca 2016. na Arena Condi u Chapecu čekao 30 minuta da se pojave igrači obje momčadi nakon čega je označio kraj neodigrane utakmice.

Brazilski nogometni savez  kaznio je Chapecoense, koji je u padu aviona ostao bez 18 poginulih igrača i  cijelog stručnog stožera, i Atletico Mineiro,  koji je protiv Chapecoensea trebao odigrati utakmicu zadnjeg kola prvenstva, ali je u znak pijeteta prema tragediji to odbio napraviti,

U zadnjem kolu brazilske Serie A, koje se igralo 1. prosinca, trebali su se sresti Atletico i Chape.

Zbog tragedije koja se dogodila tri dana ranije, pada aviona u kojem je poginula 71 osoba, vodstva oba kluba složila su se kako njihova utakmica ne samo da nema smisla, nego bi je bilo neumjesno igrati.

Brazilski nogometni savez nije tako mislio, oba kluba kaznio je sa po 100 tisuća reala (30 tisuća eura), gubitkom utakmice 0:3 i oduzimanjem po dva boda, slijepo i birokratski poštujući pravila bez imalo sluha i osjećaja za tragediju koja je šokirala ne samo Brazil, nego i cijeli svijet.

U obrazloženju odluke CBF-a stoji da je sudac navedenog 1. prosinca 2016. na Arena Condi u Chapecu čekao 30 minuta da se pojave igrači obje momčadi nakon čega je označio kraj neodigrane utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.