Općina Centar tvrdi da je Predrag Pašić neovlašteno iznajmljivao poslovni prostor

Srijeda, 15. srpnja 2020. 20:43 Napisao/la  SC
Predrag Paišć
Predrag Paišć

Mediji širom regije prenijeli su vijest da je odlukom suda deložiran Predrag Pašić, nekadašnji nogometaš šampionskog Sarajeva i reprezentativac.

Priopćenjem je reagirala sarajevska Općina Centar, evo reakcije:

Općina Centar Sarajevo raspolaže poslovnim prostorom u Ulici Koševo 14 površine od 115 kvadratnih metara. Navedeni prostor od 1991. godine bez pravnog osnova koristi Predrag Pašić. S obzirom na navedeno, Općina se uključila u postupak.

Pravomoćnom i izvršnom presudom Općinskog suda u Sarajevu tuženi Predrag Pašić je dužan Općini Centar kao tužitelju predati u posjed poslovne prostorije koje se nalaze u Ulici Koševo 14.

S obzirom da Predrag Pašić nije izmirivao obaveze prema Općini, presudom je obavezan da isplati iznos od 184 hiljade maraka.

Naglašavamo, da je Predrag Pašić cijelo vrijeme neovlašteno navedene poslovne prostorije izdavao u podzakup trećim licima, te da je i u presudi Općinskog suda u Sarajevu navedeno da se na ovaj način imenovani neosnovano bogatio.

Prema dokumentaciji koju Općina ima u posjedu, Predrag Pašić je navedene poslovne prostorije koje je, naglašavamo bespravno koristio, izdavao u zakup po mjesečnoj cijeni od 2.500 KM.

Uzimajući u obzir doprinos Predraga Pašića u razvoju sporta i promociji Bosne i Hercegovine u svijetu, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u želji da se pronađe najbolje moguće rješenje upriličio razgovor s gospodinom Pašićem u Općini Centar u vezi sa ovim pitanjem.

Nažalost, gospodin Pašić je ostao pri svojim svojim stavovima da nema obaveza prema Općini Centar, te da će svoja prava tražiti putem suda, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.