Nova sramota za Blattera: CAS oslobodio Mohameda Bin Hammama FIFA-ine doživotne zabrane

Četvrtak, 19. srpnja 2012. 19:12 Napisao/la  SC

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) optužila je Bin Hammama za pokušaj kupovanja glasova u predsjedničkoj utrci prošle godine

Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) ukinuo je Mohamedu Bin Hammamu, bivšem kandidatu za predsjednika FIFA-e, doživotnu zabranu obavljanja funkciju u nogometu koje mu je odredila FIFA! Naime, Međunarodna nogometna federacija optužila je Bin Hammama za pokušaj kupovanja glasova u predsjedničkoj utrci prošle godine. Iako je presuda oslobađaujća CAS je objavio da ova odluka ne potvrđuje nevinost Bin Hammama koji sve želi što prije zaboraviti. CAS navodi da nije bilo dovoljno dokaza da se Bin Hammam kazni.

- Samo želim otići u mirovinu. Služio sam nogometu 42 godine, a u zadnjih godinu dana vidio sam jednu jako ružnu stranu nogometa, ali i sporta općenito, rekao je Mohamed Bin Hammam.

Nakon što je Bin Hammam krenuo u predsjedničku utrku s aktualnim predsjednikom Sepp Blatterom, FIFA je započela istragu kod četvorice djelatnika među kojima je bio i Bin Hammam te podpredsjednik Jack Warner pod optužbom da su htjeli potkupiti Chucka Blazera, glavnog tajnika CONCACAF-a. Čini se da je to bilo najlakši način za Blattera da se riješi konkurencije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.