Nizozemski drugoligaši ogorčeni, ovo je najveća sramota u sportu...

Petak, 24. travnja 2020. 21:32 Napisao/la  SC
Henk De Jong
Henk De Jong

Nizozemska vlada prekinula je sva natjecanja do 1. rujna.

Nakon takve odluke nizozemski nogometni savez (KNVB) odlučio je da iduće sezone u Erediviziji nastupaju isti klubovi kao i ove sezone što je izazvalo provalu nezadovoljstva među vodećim drugoligašima.

Vodeći Cambuur imao je 11 bodova prednosti nad trećeplasiranim Volendamom, drugoplasirani Graafschap imao je sedam bodova prednosti pred Volendamom, dva prvoplasirana kluba stječu pravo nastupa u Erediviziji.

- Ovo je najveća sramota u sportu ikada. Bit ćete odgovorni za ovu odluku, nosit ćete je sa sobom cijeli život. Ono što se ovdje dogodilo nije dostojno sporta. Morate svih izjednačiti. Ova odluka nije normalna. Oni su birali put najmanjeg otpora, ali mislim da je KNVB pao pod pritiskom. Ovdje se radi o milijunima. Ulagali smo novac, spremali smo se za promociju, tu će biti i novi stadion sljedeće godine... Jednostavno se za*ebavate, rekao je trener Cambuura Henk De Jong.

Prvak nije proglašen, mjesta u europskim natjecanjima određena su prema plasmanu: Ajax igra Ligu prvaka, AZ morao u doigravanje za Ligu prvaka, PSV, Feyenoord i Willem igraju Europsku ligu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.