Napoli - Rijeka: Gennaro Gattuso negira sukobe, Kalidou Koulibaly tvrdi da igrači stoje iza šefa

Srijeda, 25. studenog 2020. 20:48 Napisao/la  SC
Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso

Gennaro Gattuso nakon poraza od Milana dignuo je tenzije sukobom s igračima, uoči utakmice protiv Rijeke trener Napolija više je morao odgovarati na pitanja o svom statusu nego o utakmici u četvrtak:

- Ponosan sam što treniram Napoli jer imam jaku i složnu momčad. Momci se jednostavno moraju usredotočiti na nogomet. Jako smo privilegirani i sretni, imamo divan posao. Svatko tko traži izgovore ne dijeli moj mentalitet. Imam ogromnu motivaciju i želju, a istu motivaciju vidim kod svojih igrača. Momčad me prati, njihov potencijal je ogroman. Sretan sam s trudom i zalaganjem koje igrači pokazuju, zadovoljan sam onim što momci rade. Ako postoje ljudi koji misle da bismo trebali pobjeđivati ​​u svakoj utakmici, ja tu ne mogu ništa. Pročitao sam i čuo puno stvari koje jednostavno nisu istina. Nije bilo svađe s igračima. Održavam otvoren dijalog sa svima. Vidim da im je zaista stalo do kluba i da osjećaju pripadnost. Sve što sam rekao je da želim vidjeti malo više čvrstine i odlučnosti, jer ne možete očekivati ​​dobru igru ​​tijekom cijelih 90 minuta. Ponekad trebate staviti kacigu i zaglaviti, kazao je Gattuso

Trener Napolija ne bježi od odovornosti za slabije rezultate:

- Rekao sam i ponavljam da je to moja odgovornost. Momci znaju da sam s njima, znaju što želim od njih: trebamo odlučnost i borbeni duh ako želimo poboljšati svoj mentalitet. Nije dovoljno biti tehnički dobar, trebate biti sposobni osjetiti opasnost u ključnim trenucima igre. Protiv Milana vidio sam situacije kada smo bili četiri protiv dva, ali smo zabrljali dodavanje. Nije problem u kvaliteti, već samo u nedostatku preciznosti, a nažalost to se trenutno događa prečesto.

- Sto posto stojimo iza trenera. Pogodio nas je poraz u nedjelju i kritike, nismo priuštili Milanu toliko šansi, ali nažalost Ibrahimović je iskoristio najbolje koje je imao. Čuo sam puno loših stvari o nama, želimo pokazati da smo ujedinjeni. Znamo u čemu smo griješili i radimo na tome da ispravimo svoje pogreške i postanemo bolji. Moramo steći pobjednički mentalitet i ove kritike doživjeti kao poticaj kako bismo mogli odgovoriti na terenu. Potpuno smo uz šefa. Slijedimo njegove upute i sigurni smo da smo na dobrom putu. Želimo protiv Rijeke prirediti sjajnu predstavu, a zatim se u nedjelju vratiti na pravi put u ligi, kazao je Kalidou Koulibaly.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.