Daniju Alvesu zbog napada i silovanja prijeti do 12 godina zatvora

Nedjelja, 22. siječnja 2023. 09:35 Napisao/la  SC

Brazilski nogometaš tvrdio je da djevojku ne poznaje, da ju je samo vidio i da je ona sama za sve kriva

Dani Alves
Dani Alves

Dani Alves, najtrofejniji nogometaš svijeta, utamničen je u zatvoru Brians 1 u Barceloni, gdje čeka nastavak procesa, odnosno početak suđenja.

Alves je uptužen da je u ranim jutarnjim satima 30. prosinca u jednom noćnom klubu seksualno napao djevojku, pokazalo se kasnije da ga djevojka optužuje za silovanje, što je bino otežalo poziciju nekadašnje zvijezde Barcelone.

Za nedjela što mu se stavljaju na teret Alvesu prijeti između četiri i 12 godina zatvora.

Brazilski nogometaš, koji je u zatvoru ostao i bez kluba budući da mu je meksički Pumas odmah otkazao suradnju, bio je prilično kontradiktoran prilikom davanja iskaza, priznao je da je bio u klubu, ali je prvo rekao da djevojku ne poznaje, nakon toga da ju je samo vidio, a na kraju da je sama za sve kriva.

Poziciju mu dodatno otežava činjenica da je policija navodno prikupila biološke dokaze, izjave svjedoka, kao i izjave osiguranja zaštitu kojih je djevojka odmah zatražila.

U posljednje vrijeme tri su slučaja završila zatvorskim kaznama aktivnih nogometaša.

Stoepra Villarreala, Rubéna Semeda, sud u Valenciji osudio je na pet godina zatvora za zločine otmice, pljačke, ozljeđivanja i ilegalnog posjedovanja oružja, u zatvoru Picassent ostao je 142 dana.

Igrač Levantea Tono Garcia proveo je tri tjedna u zatvoru Teruel optužen za pranje novca i pripadnost zločinačkoj organizaciji u okviru mreže iznuđivanja.

Napadač Santi Mina osuđen je na četiri godine zatvora, Vrhovni sud Andaluzije pustio ga je da se brani sa slobode do okončanja procesa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.