Zinedine Zidane: Nadam se da ću jednog dana postati izbornik!

Nedjelja, 08. siječnja 2023. 11:33 Napisao/la  SC

Trener koji je na klupi Real Madrida triput osvojio Ligu prvaka slovi jednim od kandidata za izbornika Brazila i SAD

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane

Budućnost Zinedinea Zidanea odredio je Didier Deschamps nakon što je produljio ugovor s francuskim savezom do 2026. godine.

Nije tajna da je Zidane od ljeta 2021. godine čekao kraj Svjetskog prvenstva u Kataru u nadi da će Deschamps otići milom ili silom.

Zidane  nije izgubio nadu:

- Nadam se da ću jednog dana postati izbornik. Kada? Ne ovisi o meni! Ali želim zaključiti trenersku karijeru kao francuski izbornik. Još jednom, nije do mene kada će to biti. Voditi francusku reprezentaciju je nešto najbolje što postoji u nogometu, kazao je Zidane.

Zidane sada treba najmanje tri godine čekati novu priliku.

Nije baš da Zidane nema ponuda, trener koji je na klupi Real Madrida triput osvojio Ligu prvaka slovi jednim od kandidata za izbornika Brazila i SAD.

Reprezentacija SAD čini se velikim izazovom budući da je SAD domaćin idućem Svjetskom prvenstvu, prema izvorima bliskim američkom savezu, Zidane zazire od mjesta izbornika zbog jezične barijere.

Nije toliko problem u komunikaciji s igračima nego s javnošću.

U klupskom nogometu Zidane je stalno blizak Juventusu, ali je Max Allegri ove sezone konačno uspio stabilizirati momčad,  čini se da nova uprava Juventusa u ovom trenutku ne razmišlja o novom treneru.

Zanimljiva je Zidaneova veza s PSG-om!

Prošle sezone Zidane je trpio snažni pritisak francuskih medija, pa i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji su inzistirali da Zidane prihvati ponudu vlasnik PSG-a Al Thanija.

Odbio je ponudu!

U rodnom Marseilleu nikada ne bi oprostili da postane trener PSG-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.