Mourinhov tužan kraj u Realu, Luka Modrić jedini dobitak na kraju izgubljene sezone

Subota, 18. svibnja 2013. 09:25 Napisao/la  Leandar Kelentrić

Ovo je najgora sezona u mojoj karijeri. Osvojili smo samo Superkup, a to nije dovoljno da budem zadovoljan. Ono što je za mnoge dobra sezona, za mene je najgora, rekao je Mourinho poslije poraza od Atletica

"The Special One"  mislio se oprostiti "najmanjim" trofejem na kraju svoje vladavine u Madridu. Iako je Real u petak bio favorit u sudaru gradskih rivala u finalu španjolskog Copa del Rey na svom Santiago Bernabeu, Mourinho nije uspio.  Kraljev dvor u petak je izgledao nesvakidašnje, pola stadiona u bijeloj boji, a druga polovica u crveno-bijelom. Dogovor klubova da se finale igra u Madridu na stadionu sa većim kapacitetom bio je pun pogodak za Atletico koji je na ovom stadionu osvojio devet od svojih deset kupova. Kraljevi nisu naučili da na njihovom dvoru ljuti rival ima veliku podršku navijača. Svakom klubu je pripalo po 30 tisuća ulaznica, a španjolskom Savezu 20 tisuća.  

Mourinho je  dirigentsku palicu raštimanog orkestra povjerio  Luki Modriću. Dok je Luka dirigirao, kraljevski orkestar svirao je prema istim notama. Luka je razigravao svoje suigrače: Cristiana Ronalda, Özila, Benzemu... . Isključeni Mourinho pogriješio je u 90. minuti kada je odlučio povući Modrića iz igre i ući u produžetke bez dirigenta. Istina, Real je u produžetku susreta imao dvije velike prilike koje nije iskoristio (Higuain, Özil), a u tome ih je spriječio sjajni vratar Chelsea na posudbi u Atleticu Thibaut Courtois. Odlučujuću ulogu u produžecima je imao vratar kojeg Mourinho želi u redovima svojeg budućeg kluba Chelsea sljedeće sezone. Izgleda da je Courtoisa taj poziv dodatno motivirao da pokaže svoje kvalitete. Još jedna Mourinhova pogreška.

Iako Mourinho ima ugovor s Realom još godinu dana, sigurno je da će na kormilu ostati još samo dvije utakmice, koliko je ostalo do kraja Primere. U "propaloj" sezoni  Mourinho je osvojio samo Super kup protiv Barcelone u premijernom nastupu Luke Modrića, koji je  jedini ovosezonski dobitak Los Blancosa.

Najveći neuspjeh Mourinha je što nije uspio održati vlast u svlačionici Reala. Posvađao se sa kapetanom i ikonom Reala Ikerom Cassilasom. Mourinho je njegovu ozljedu iskoristio kako bi doveo Diega Lopeza, a to mu Iker nije oprostio. Poslije susreta s Valladolidom Mourinho je napao i Cristiana Ronalda, koji zabija golove u svakoj utakmici, a prošlog tjedna Mourinho se nije pojavio na zajedničkom ručku Realovih igrača kojeg je platio Luka Modrić.

Nakon tri godine Mourinho odlazi kao gubitnik! Dotukao ga je Argentinac Diego Simeone koji je od Atletica stvorio momčad koja diše kao jedan i ostavlja srce na terenu. Mourinho očito u tome nije uspio pa će kraljevsku krunu prepustiti nekom drugom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.