Medicinsko osoblje na Parken stadionu spasilo život Christianu Eriksenu

Nedjelja, 13. lipnja 2021. 12:57 Napisao/la  SC
Anonimni spasitelji na Parken stadionu
Anonimni spasitelji na Parken stadionu

Prema općem sudu medicinske struke, Christian Eriksen preživio je srčani zastoj zahvaljući promptnoj i stručnoj reakciji medicinskog osoblja na Parken stadionu.

Eriksen je ostao nepomično ležati u 43. minuti utakmice između Danske i Finske, liječnik danske reprezentacije potvrdio je da prvo osjetio, a onda izgubio puls...

Počela je reanimacija, brza i učinkovita reakcija medicinskog osoblja izvjesno je spasila život danskog reprezentativca.

Za manje od 20 minuta Eriksen je reanimiran, na nosilima je već bio pri svjesti, u bolnicu je odvezen u stabilnom stanju.

Laike je možda zbunilo da na stadionu nije bilo hitne pomoći, standardi su postali tako visoki da je medicinsko osoblje toliko tehnički dobro opremljeno da jedinice hitne pomoći više nisu potrebne.

Na Eriksenu je korišten defibrilator, koji je ključan u reanimaciji, na nosilima je Eriksen pri svjesti dobivao kisik...

Inače, Eriksen nikada nije imao srčanih tegoba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.