SP RUSIJA 2018

Maroko i Tunis osigurali nastup

Subota, 11. studenog 2017. 21:29 Napisao/la  SC

Senegal, Nigerija i Egipat vizirali SP ranije

Nabil Dirar (Maroko)
Nabil Dirar (Maroko)

Reprezentacije Maroka i Tunisa osigurale su plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2018 u posljednjem kolu afričkih kvalifikacija.

Marokanci su vizu za Rusiju izvadili u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini u gostima kod Obale Bjelokosti. Maroko je u Abidjan došao s bodom više od domaćina, a na kraju su uspjeli slaviti s uvjerljivih 2:0.

Tunižanima je za odlazak na SP bio potreban bod kod kuće protiv Libije i to su i ostvarili odigravši u Radesu 0:0. Tunis je tako završio na čelu skupine s 14 bodova, bodom više od Demokratske Republike Kongo, koji je kod kuće svladao Gvineju s 3:1.

Tunižani su zadnji puta bili na SP-u 2006. godine.

Maroko i Tunis su 25. i 26. reprezentacija koja je izborila SP, a Afriku će još predstavljati Senegal, Nigerija i Egipat, kojima je to uspjelo ranije. Dosad su nastup u Rusiji izborili Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Meksiko, Kostarika, Panama, Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska i Portugal.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.