Luiz Felipe Scolari: Ja sam krivac za ovu katastrofu, oprostite nam što nismo u finalu

Srijeda, 09. srpnja 2014. 00:32 Napisao/la  SC

Pokušali smo, dali smo sve od sebe no izgubili smo od sjajne momčadi koja je u pet minuta riješila utakmicu, kazao je izbornik najlošijeg sastava Brazila u povijesti svjetskih prvenstava

Teško je biti izbornik brazilske nogometne reprezentacije nakon rekordnog poraza slavne momčadi u polufinalu Svjetskog prvenstva, usred Belo Horizontea. Ako su igdje morali izgubiti, učinili su to u regiji kojoj gravitira najveći broj nogometnih zaljubljenika i navijača Carioca. Morao je Luiz Felipe Scolari nakon utakmice i poraza (1:7) stati pred novinare.

- Pokušali smo, dali smo sve od sebe no izgubili smo od sjajne momčadi koja je u pet minuta riješila utakmicu. Oprostite za ovaj susret. Oprostite što nismo u finalu, hvala vam na podršci koja nije izostala ni nakon sedam golova u našoj mreži, rekao je Scolari.

Što može reći nakon onakve predstave. Njegovi su igrači izgledali poput lutaka na koncima njemačke reprezentacije, ništa nisu mogli učiniti pored goropadnog stroja Joachima Lowa. Oproštaj od razmišljanja o šestoj tituli svjetskog prvaka bio je bolan, a Scolari staje ispred momčadi i preuzima potpunu odgovornost za debakl.

- Ja sam kao trener odgovoran. Za ovu katastrofu sam odgovoran samo ja. Mi dijelimo svu odgovornost, ali ja sam odabrao sastav i ja sam najodgovornija osoba. Čak i igrači su rekli da ne znaju kako se ovo dogodilo. Pet njemačkih udaraca i pet golova. Njihova sposobnost je nevjerovatna. Izgubili smo od jedne jako moćne reprezentacije. Radio sam najbolje što sam mogao. Ovaj poraz je užasan i katastrofalan, ali ne zaboravite da imamo utakmicu za treće mjesto u subotu, kaže Scolari.

Umijeće će biti i za velikog trenera poput Scolarija mobilizirati momčad za tu utakmicu. Svijet je vidio najlošije izdanje Brazila u povijesti, teško da poraženi iz dvoboja Nizozemske i Argentine može odigrati lošije od Carioca ovoga utorka u Belo Horizonteu.

- Ne žalim ni zbog jedne odluke koju sam donio. To su odluke trenera, igrači i navijači se moraju nositi s njima. Naš cilj je bio da budemo prvaci. Njemci su pokazali da su bolji i mi im na tome moramo čestitati, zaključio je Scolari.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.