Luis Figo iznenadio odabirom najboljeg suigrača u Barceloni i Real Madridu

Nedjelja, 03. svibnja 2020. 09:46 Napisao/la  SC
Luis Figo
Luis Figo

Luis Figo svojedobno je bio jedan od najboljih nogometaša na svijetu.

Slavni Portugalac jedan je od rijetkih igrača koji su igrali za Barcelonu i Real Madrid, deset sezona igrao je za dva najveća španjolska kluba.

Figo je 2000. godine nakon pet sezona iz Barcelone otišao u Real Madrid što je izazvalo burne reakcije navijača katalunjskog kluba:

- Bila je to važna, ali teška odluka. Napustio sam grad koji mi je puno dao i u kojem sam se osjećao dobro. Ako ne osjećate da ste adekvatno vrednovani zbog onoga što radite i ako imate ponudu drugog kluba, onda razmislite o tome, kazao je Figo.

U Real Madridu postao je član legendarne generacije Galakticosa, jedne od najboljih momčadi Real Madrida svih vremena.

Zanimljiv je njegov odabir najboljeg suigrača:

- Igrao sam s puno sjajnih igrača, Ronaldo, Zidane, Rivaldo,  Stoičkov, Guardiola, Hierro, Veron, ali uvijek bih birao Raula kada treba postići gol. Raul je pobjednik, zbog svog mentaliteta toliko je toga osvojio u karijeri. Uvijek je znao što treba učiniti i kako se kretati na terenu, smatra Figo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.