Luis Enrique: Dok se bira njegov nasljednik odlazi jedan od najboljih trenera u povijesti Barcelone

Četvrtak, 02. ožujka 2017. 20:10 Napisao/la  SC

Enrique je osvojio osam od deset mogućih titula čime je izjednačio Guardiolin rekord, ali nikada nije uživao njegov ugled


 U medijima je otvoren natječaj za novog trenera Barcelone!
 
 Nakon što je Luis Enrique potvrdio da odlazi na kraju sezone, svjetski mediji spekuliraju tko će dobiti najbolji trenerski posao u nogometu.
 
 Trenutačni favoriti su Jorge Sampaoli (Sevilla), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao), Ronald Koeman (Everton), Thomas Tuchel (Borussia Dortmund), Massimiliano Allegri (Juventus), Mauricio Pochettino (Tottenham), Laurent Blanc, dosta se spominje Carlos Unzue, aktualni pomoćnik Luisa Enriquea....
 
 Činjenica da ima toliko puno kandidata ukazuje da nitko nije favorit na Camp Nou osim ako Messi opet ne presudi kao u slučaju Gerarda Martina.
 
 Poznato je da Messi gaji jako dobre odnose sa sunarodnjakom Jorgeom Sampaolijem, pa je trener Seville favorit većine medija.
 
 Dok se javnost zabavlja imenima potencijalnih trenera, koji će nakon Pepa Guardiole i Luisa Enriquea sjesti na klupu jednog od najvećih klubova na svijetu, u relativnoj medijskoj tišini promiče činjenica da odlazi jedan od najuspješnijih trenera u povijesti Barcelone.
 
  Enrique je osvojio osam od deset mogućih titula čime je izjednačio Guardiolin rekord. Što se tiče kvalitete igre, Barcelona je pod Enriqueovim vodstvom igrala puno brže, okomitije i barem podjednako atraktivno.
 
 Unatoč tome Enrique nikada nije uživao ugled najboljega trenera Barcelone svih vremena, kao što mediji tepaju Guardioli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.