Hrvatska u određenim segmentima igre izgledala bolje od Italije u porazima od Španjolske

Petak, 21. lipnja 2024. 09:06 Napisao  I. V.

Španjolska protiv Hrvatske i Italije igrala potpuno drugačije utakmice, mogućnost adaptacije je odlika vrhunskih natjecateljskih momčadi

Fabian Ruiz i Luis de la Fuente
Fabian Ruiz i Luis de la Fuente

Luis de la Fuente nakon pobjede protiv Italije iznenadio je razinom samouvjerenosti, španjolska reprezentacija dvjema uvjerljivim izvedbama protiv Hrvatska i Italije plasirala se u osminu finala:

- Sretan sam, zadovoljan i nadasve ponosan na igrače. Neki dan sam već rekao da se ovi igrači nikada ne umore igrati i pobjeđivati što su ponovo dokazali. Bila je to jako teška utakmica. Dominirali smo u svim fazama igre, napravili smo puno prilika, a rezultat je vrlo 'kratak'. Sve natjecateljske utakmice su različite. Moramo nastaviti raditi s ovom poniznošću svjesni da još uvijek imamo prostora za napredak. Zahtjevi sljedećih utakmica nameću da se poboljšamo, a igrači to još uvijek mogu, rekao je španjolski izbornik i bez ustezanja kazao sljedeće:

- Ako ćemo realno, nema boljih od nas! Respektiramo sve reprezentacije, ali moramo samo ovako nastaviti i mislim da možemo napraviti puno toga, poručio je de la Fuente.

Treba istaknuti još jednu španjolsku kvalitetu koja krasi uspješne natjecateljske momčadi, a to je mogućnost adaptacije.

Španjolska je protiv Hrvatske i Italije igrala potpuno drugačije utakmice, dojam je da je Hrvatska u određenim segmentima igre izgledala bolje od Italije koja je doživjela rezultatski sasvim pristojan poraz u odnosu na prikazano.

To je veliko ohrabrenje uoči ključne utakmice između Hrvatske i Italije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.