Ibrahimović: Gigi možda nije mogao biti vratar Milana 20 godina, on nije Ibra!

Petak, 04. lipnja 2021. 12:56 Napisao/la  SC

Bilo bi dobro za Allegrija da stekne iskustvo u inozemstvu, ali nisu svi poput Zlatana, koji uzme prtljagu i ode u tuđe dvorište, kaže napadač Milana

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović najavio je sljedeću sezonu na osebujan način, na pitanje planira li uskoro postati pomoćnik treneru Stefanu Pioliju, odgovorio je:

- Već jesam! Radim to godinu i pol dana, sad pokušajmo napraviti nešto drugačije, kaže Ibrahimović i dodao:

- Patio sam zbog ozljeda, ali proveo sam 18 nevjerojatnih mjeseci! Milan se vratio u Ligu prvaka, navijači su to zaslužili. Želio sam osvojiti Scudetto, bili smo na vrhu, dignuli smo se. Ljutio sam se svaki dan ove sezone što za mene nije negativno. Na taj način ljudi shvate koliko vam je stalo do onoga što radite. Imam veću odgovornost, osjećam se kao vođa, odnos s klubom je jasan, igrači moraju svakodnevno raditi na tome da dovedu Milan tamo gdje nam je mjesto, rekao je Ibrahimović u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

Slučajno ili ne, Milan je pao na kraju sezone, kada 39-godišnji Ibrahimović nije igrao zbog ozljede radi koje neće igrati na EP:

- Razočaraniji sam zbog Milana, jer sam propustio tri važne utakmice, želio sam više pomoći. Inače igram 50 utakmica godišnje, možda bih trebao biti realniji, ne zahtijevati toliko od svog tijela, ali ne mogu to učiniti. Razočaran sam što neću igrati na EURO-u, ali ne mogu igrati ako nisam sto posto u formi. Bolje da sa strane navijam za Švedsku, naglašava Ibrahimović.

Gianluigi Donnarumma napušta klub:

- Žao mi je zbog Gigija, pitam vas: Koliko on vrijedi? Prošao je školu nogometa u Milanu, mogao je biti vratar Milana sljedećih 20 godina... Možda ne baš 20 godina, jer on nije Ibra... Međutim, on je najbolji vratar na svijetu. Mogao je postati gospodin Milan, poput Maldinija, ali za tango su potrebna dvojica. Rekao sam mu da ostane u Milanu do kraja, rekao je Ibrahimović.

Olivier Giroud uskoro bi se mogao pridružiti Ibri na San Siru.

- Giroud ima iskustva, a mi nemamo puno igrača koji su osvajali trofeje. Dobrodošao je, govori Ibrahimović.

José Mourinho postao je trener Rome, Max Allegri vratio se u Juventus:

- To je zazov za Mourinha, došao je u klub koji nije među favoritima, ali je navikao. Sretan sam zbog Allegrija, on mi je bio trener na početku karijere, postao je pobjednik. Bilo bi dobro za njega da stekne iskustvo u inozemstvu, ali nisu svi poput Zlatana, koji uzme prtljagu i ode u tuđe dvorište, poručuje Ibrahimović.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.