Talijanski kup: Mauri doveo Lazio na korak od finala, Juventus ispustio vodstvo u završnici

Utorak, 22. siječnja 2013. 23:13 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica Talijanskog kupa: Juventus - Lazio 1:1

 

Prva polufinalna utakmica Talijanskog kupa

JUVENTUS - LAZIO 1:1

"Juventus Stadium". Gledatelja:28.000

Sudac: Damato (Barletta)

Strijelci: 1:0 Peluso (63'), 1:1 Mauri (86')

Žuti kartoni: Ciani, Hernanes (Lazio)

JUVENTUS: Storari, Barzagli, Marrone, Bonucci (44' Caceres), Isla, Vidal, Pogba, Giaccherini, Peluso (71' De Ceglie), Marchisio (76' Vučinić), Matri

LAZIO:Marchetti, Biava (83' Radu), Cana, Ciani, Cavanda, Gonzalez, C. Ledesma (69' Candreva), Hernanes (82' Brocchi), Lulić, Mauri, Floccari.

Nakon prvoga čina polufinalnog dvoboja Talijanskog nogometnog Kupa puno više razloga za zadovoljstvo imaju nogometaši rimskog Lazija, koji su na "Juventus Stadiumu" u Torinu uspjeli odigrati neodlučeno 1:1.

Pogodak koji je Rimljanima donio veliku prednost uoči uzvrata za tjedan dana na Olimpicu djelo je Stefana Maurija u 86. minuti. Korner sa lijeve strane izveo je Brocchi, a Mirko Vučinić nenamjerno je produžio loptu na drugu stativu gdje se našao iskusni Mauri koji je sjajnim udarcem matirao Storarija.

Juventus zaista ima za čime žaliti. Povela je "Stara Dama" u 63. minuti nakon brze i jednostavne akcije. Po lijevoj strani odlično je prošao Giaccherini i još bolje pronašao Pelusa, koji je bio viši od svih i glavom zakucao loptu iza Marchettija za 1:0. Bio je to prvi pogodak u debitantskom nastupu za Juventus mladića koji je prije tri tjedna stigao iz Atalante.

U 73. minuti Vidal je izbio sam pred Marchettija, no umjesto sigurnog pogotka i rješenja susreta Vidal je pogodio lijevu stativu. U 80. minuti još je jednom Vidal bio u sjajnoj šansi, no njegov udarac glavom sa osam metara refleksno je obranio Marchetti, a onda je uslijedila već toliko puta ispričana priča o propuštenim prigodama i kazni.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.