Talijanski kup: Juventus Arena proslavila pobjedu i povratak Antonija Contea

Srijeda, 12. prosinca 2012. 23:06 Napisao/la  SC

Talijanski kup: Juventus - Cagliari 1:0, Parma - Catania 4:5, nakon jedanaesteraca

Talijanski kup – 1/8 finala

JUVENTUS - CAGLIARI 1:0

Stadion Juventus Arena. Gledatelja: 21.000

Sudac: Guida (Torre Annunziata)

Strijelac 1:0 Giovinco (57)

Žuti kartoni: Eriksson, Pinilla, Perico, Thiago Ribeiro (Cagliari)

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Marrone; Isla, Vidal (16' Asamoah), Pogba, Padoin, De Ceglie, Giovinco, Bendtner (44' Matri).

CAGLIARI: Avramov, Perico, Del Fabro, Rossettini, Murru, Eriksson, Ekdal (46' Dessena); Ibarbo, Ceppelini (77' Piredda), Thiago Ribeiro, Pinilla.

Nogometaši torinskog Juventusa puno teže od očekivanja plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije. Cagliari je odolijevao braneći se svim raspoloživim sredstvima do 57. minute, a onda je Rosettini kardinalno pogriješio dozvolivši da mu loptu u kaznenom prostoru oduzme Padoin, koji je potom uposlio Sebastiana Giovinca kojemu nije bilo teško matirati sjajnog Vladu Avramova.

To je dobra vijest za sve poklonike "stare dame". Još je bolja vijest da se nakon četiri mjeseca suspenzije zbog navodne umiješanosti u namještanje utakmica trener talijanskog prvaka Antonio Conte vratio na klupu.

Nakon što je prošle subote vodio momčad u Palermu, ovo mu je bio prvi nastup pred domaćim navijačima. Među brojnim transparentima potpore vrijedi izdvojiti jedan koji u slobodnom prijevodu glasi "Nećemo ti reći dobrodošao natrag, jer ti nikada nisi niti otišao".

Ova lijepa priča imala je i dvije ružne epizode iz kuta domaćih navijača. Zbog ozljede su s terena izašli Vidal nakon 16 i Bendtner nakon 44 minute. Portugalčeva ozljeda nije ozbiljnije prirode dok se kod Danca radi o ozljedi mišića i nije poznato koliko će izbivati sa terena.

Iako "Juve" nije pružio igru koja će se dugo pamtiti, pamtit će se prolazak u četvrtfinale i povratak Contea, koji se u špaliru s igračima zahvalio navijačima.

PARMA - CATANIA 4:5, nakon jedanaesteraca (1:1)

Stadion Ennio Tardini. Gledatelja: 12.000

Sudac: Massa (Imperia)

Strijelci: 1:0 Paboni (12'), 1:1 Lodi (19'-11m)

Jedanaesterci: 2:1 Pabon, Barrientos promašio, 3:1 Marchionni, 3:2 Alvarez, Parolo promašio, 3:3 Gobbi, 4:3 Ninis, 4:4 Bergessio, Paletta promašio, 4:5 Marchese

Žuti kartoni: Gobbi, Marchionni (Parma), Salifu, Bergessio, Legrottaglie (Catania)

PARMA: Pavarini, Benalouane, Zaccardo (46' Santacroce), Paletta, Gobbi, Valdes (67' Marchionni), Parolo, Biabiany, Ninis, Pabon, Amauri (74' Belfodil).

CATANIA: Frison, Alvarez, Bellusci, Legrottaglie, Capuano, Lodi, Castro (98' Marchese), Almiron (97' Keko), Barrientos, Salifu, Morimoto (69' Bergessio).

Drugi četvrtfinalist odlučen je tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Rezultat od 1:1 postignut je već nakon 19 minuta igre i u narednih 101 upisivale su se propuštene prigode kojih baš i nije bilo mnogo. Prvi je na bijelu točku loptu stavio Pabon i pogodio za 2:1, kada je udarac Barrientosa obranio Pavarini domaći su navijači počeli slaviti. Drugi jedanaesterac za Parmu je izveo Marchionni je doveo Parmu u vodstvo od ukupnih 3:1. Alvarez smanjuje na 3:2, a kada je Frison obranio udarac Parola Cataniu je u život drugim današnjim realiziranim jedanaestercem vratio Lodi za 3:3.

Ninis na jednoj, a Bergessio na drugoj strani bili su precizni za 4:4, kapetan Parme Argentinac Paletta pogodio je stativu nakon što je Frison već bio savladan a potom je Marchese išao protiv statistike odabravši stranu koju je u prethodna četiri jedanaesterca birao Pavarini - i pogodio te odveo Cataniu u četvrtfinale.

Vrlo je žustro krenulo na "Tardiniju". Domaćini su već u 12. minuti stigli do vodstva. Zamjenom mjesta napadači Parme uspjeli su probiti bedem pred vratima Catanije. Biabiany je primio loptu na lijevoj strani i savršeno ubacio na drugu stativu gdje se našao Kolumbijac Pabon i matirao Frisona.

Dvije minute kasnije mogla je Parma udvostručiti vodstvo. Ninis je opalio sjajno sa 22 metra no Frison je još bolje obranio jednom rukom, izbivši loptu u korner.  U 19. minuti Catania prilično neočekivano stiže do poravnanja nakon što Gobbi u kaznenom prostoru rukom zaustavlja udarac Valdesa. Gobbi je javno opomenut, a Lodi je mirno realizirao kazneni udarac za 1:1.

Obje momčadi propustile su po jednu veliku prigodu u prvoj trećini drugog poluvremena. Najprije su još jednom sjajno kombinirali Biabiany i Pabon, a Kolumbijac je proslijedio za Amaurija koji sa peterca uspjeva promašiti gotovo izvjesno vodstvo. U 58. minuti još je bolju prigodu za goste propustio Morimoto. Japanac je izbio sam pred Pavarinija, ali je pucao pored gola i rezultat je ostao nepromijenjen. Posljednju priliku u "regularnom vrmenu" propustila je Catania u 87 minuti. Almiron je uposlio Barrientosa a ovaj uposlio Bergessia na deset metara od Parmina gola. Pričuvni igrač gostiju dobro je pucao, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokirao Paletta i otišlo se u produžetke.

Prvi produžetak protekao je prilično mirno bez pravih prigoda sve do 103. minute kada je Frison fantastičnim refleksom u korner izbio jak udarac Belfodila malo iskosa s lijeve strane s nekih sedam-osam metara udaljenosti. I u 4. minuti drugog produžetka u akciji je bio Belfodil, ali njegovu je dijagonalu lijevom nogom s lijeve strane u posljednji trenutak uklizavanjem spriječio Bellusci. Bila je to posljednja prigoda prije ruleta jedanaesteraca.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.