TALIJANSKI KUP

Inter u nastavku slomio otpor Verone

Utorak, 18. prosinca 2012. 23:13 Napisao/la  SC

1/8 finala kupa: Inter - Verona 2:0 (Cassano 50,  Guarin 54). Vrata Intera u zadnjih je 13 minuta čuvao napadač Palacio

Osmina finala talijanskog nogometnog kupa

 

INTER - VERONA 2:0

Stadion Giuseppe Meazza. Gledatelja: 20.000

Sudac: Rocchi (Firenca)

Strijelci: 1:0 Cassano (50'), 2:0 Guarin (54')

Žuti kartoni: Silvestre, Guarin (Inter), Bačinovič, Hallfredsson, Cacia, Maietta (Verona)

INTER: Castellazzi, Silvestre, Chivu, Juan Jesus (55' Zanetti), Jonathan, Duncan, Mariga (46' Guarin), Nagatomo, Alvarez, Palacio, Cassano (75' Pereira).

VERONA: Rafael, Abbate, Moras, Maietta, Albertazzi (80' Cocco), Jorginho, Bačinovič, Hallfredsson, Gomez (46' Carozza), Cacia, Grossi (53' Bojinov).

Inter je pobijedio drugoligaša Veronu i plasirao se u četvrtfinale Talijanskog nogometnog kupa. Nije "nerazzurrima" bilo niti malo lako protiv drugoligaša Verone. Istina, Stramaccioni je na teren poslao puno, možda i previše pričuvnih igrača, ali utakmica je ponudila svašta.

Najprije je u 16. minuti sudac Rocchi bio prisiljen na četiri minute prekinuti utakmicu, jer je izvan stadiona došlo do sukoba policije i gostujućih navijača pa su snage reda bile prisiljene koristiti suzavac. Igrač odluke bio je Kolumbijac Freddy Guarin, koji je u igru ušao početkom nastavka. Najprije je asistirao Cassanu za prvi, a potom sam postigao drugi podak za Inter.  Sve to između 50. i 54. minute.

Potom su nastali novi problemi za domaći sastav. Nakon što je Andrea Stramaccioni izvršio sve tri izmjene rame je ozlijedio 37-godišnji vratar Luca Castelazzi pa je u posljednjih 13 minuta utakmice vrata Intera izuzetno uspješno čuvao Argentinac Rodrigo Palacio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.