TALIJANSKI KUP

Inter u nastavku slomio otpor Verone

Utorak, 18. prosinca 2012. 23:13 Napisao/la  SC

1/8 finala kupa: Inter - Verona 2:0 (Cassano 50,  Guarin 54). Vrata Intera u zadnjih je 13 minuta čuvao napadač Palacio

Osmina finala talijanskog nogometnog kupa

 

INTER - VERONA 2:0

Stadion Giuseppe Meazza. Gledatelja: 20.000

Sudac: Rocchi (Firenca)

Strijelci: 1:0 Cassano (50'), 2:0 Guarin (54')

Žuti kartoni: Silvestre, Guarin (Inter), Bačinovič, Hallfredsson, Cacia, Maietta (Verona)

INTER: Castellazzi, Silvestre, Chivu, Juan Jesus (55' Zanetti), Jonathan, Duncan, Mariga (46' Guarin), Nagatomo, Alvarez, Palacio, Cassano (75' Pereira).

VERONA: Rafael, Abbate, Moras, Maietta, Albertazzi (80' Cocco), Jorginho, Bačinovič, Hallfredsson, Gomez (46' Carozza), Cacia, Grossi (53' Bojinov).

Inter je pobijedio drugoligaša Veronu i plasirao se u četvrtfinale Talijanskog nogometnog kupa. Nije "nerazzurrima" bilo niti malo lako protiv drugoligaša Verone. Istina, Stramaccioni je na teren poslao puno, možda i previše pričuvnih igrača, ali utakmica je ponudila svašta.

Najprije je u 16. minuti sudac Rocchi bio prisiljen na četiri minute prekinuti utakmicu, jer je izvan stadiona došlo do sukoba policije i gostujućih navijača pa su snage reda bile prisiljene koristiti suzavac. Igrač odluke bio je Kolumbijac Freddy Guarin, koji je u igru ušao početkom nastavka. Najprije je asistirao Cassanu za prvi, a potom sam postigao drugi podak za Inter.  Sve to između 50. i 54. minute.

Potom su nastali novi problemi za domaći sastav. Nakon što je Andrea Stramaccioni izvršio sve tri izmjene rame je ozlijedio 37-godišnji vratar Luca Castelazzi pa je u posljednjih 13 minuta utakmice vrata Intera izuzetno uspješno čuvao Argentinac Rodrigo Palacio.