Steven Zhang prihvatio savjet Massima Morattija, najtrofejnijega predsjednika Intera

Petak, 09. lipnja 2023. 11:15 Napisao/la  SC

Antonio Conte je bio najteži, Simone Inzaghi je najjednostavniji trener za suradnju, kaže predsjednik Intera o trenerima 

Steven Zhang
Steven Zhang

Inter i Manchester City u subotu (21) u Istanbulu igraju finale Lige prvaka.

Finalna utakmica sigurno je bila povod da se oglasi predsjednik Intera Steven Zhang, koji rijetko daje intervjue.

U razgovoru za La Gazzetta dello Sport predsjednik je zanimljivo opisao svoj odnos s trenerima:

- Svaki od njih me je nešto naučio. Pioli je bio prvi trener s kojim sam radio u životu. Želio sam talijanskog trenera koji dobro poznaje ligu. Imam čvrstu vezu s Lucianom Spallettijem jer je ostavio trag radom, stilom igre i rezultatima vrativši Inter u Ligu prvaka. Temeljni cilj! S njim smo imali jednu od najboljih obrana, shvatio sam važnost obrane za pobjedu. Jednom mi je Massimo Moratti rekao: Dragi Steven, napravio sam mnogo pogrešaka tijekom svog mandata, fokusirajući se samo na sjajne napadače. Kad sam počeo potpisivati ugovore s vrhunskim braničima, počeo sam pobjeđivati. Bila je to važna lekcija. Uvijek sam želio imati Contea na klupi od prvog dana kada smo kupili Inter, on je jaki trener sa sjajnom osobnošću. Mislim da ga nikad nisam vidio sretnog ili nasmijanog. Nakon pobjede odmah bi razmišljao o sljedećoj utakmici. Nikada nije bio opušten i zadovoljan, ali je na takav način vratio naslov Interu nakon 10 godina, prekinuvši Juventusov niz koji se činio beskrajnim. Conte je bio najteži, Simone Inzaghi je najjednostavniji za suradnju. Ima izvrsne menadžerske kvalitete i veliku smirenost. Kad se nađemo prije utakmica, ja sam nervozniji od njega. On mi je bio dar, kaže prvi strani predsjednik koji je osvojio Serie A.

Zhang je uoči finala Lige prvaka ovako prokomenitrao Pepa Guardiolu.

- On je dobar trener, pobjeđivao je svugdje gdje je bio, sigurno bi bilo zadovoljstvo raditi s njim, ali više volim raditi s trenerima koji imaju iskustvo u Serie A. Poštujem Manchester City, ima sjajnu momčad, ali imamo kvalitetu suočiti se s njima. Mnogo sam puta razmišljao o tome kako bi bilo osvojiti Ligu prvaka. Činilo se nemogućim čak i samo sanjati. Sada smo u finalu i želimo pokušati. Kao što je Inzaghi rekao, nismo prestrašeni, samo smo uzbuđeni dok čekamo utakmicu, poručio je Zhang.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.