Silvio Berlusconi tvrdi da Milan ima financijske probleme, Kinezi nemaju dovoljno novaca

Utorak, 24. listopada 2017. 16:09 Napisao  I. V.

Brine me šutnja gospodina Lija. Ako Milan nastavi s lošim rezultatima, postoji mogućnost da fond Elliott na proljeće preuzme klub, kaže bivši vlasnik Milana

Silvio Berlusconi i  Li Yonghong
Silvio Berlusconi i Li Yonghong


Silvio Berlusconi opet je uzbrukao nogometne strasti iako se povukao iz nogometa kada je ljetos prodao Milan kineskom investicijskom fondu za 750 mil. eura.

Bivši vlasnik Milana tvrdi da vlasnici Milana nemaju novaca:

- Klub je u financijskim problemima i brine me šutnja gospodina Lija. Ako Milan nastavi s lošim rezultatima, postoji mogućnost da fond Elliott na proljeće preuzme klub. Ali pravi problem će biti ako se Milan ne plasira u Ligu prvaka. Klub će tada biti u minusu većem od 100 milijuna eura, tvrdi Berlusconi.

Inače, iza tvrtke Rossoneri Sport Investment Luxembourg kineskog tajkuna Li Yonghonga zapravo stoji američki fond Elliott Management, koji je uoložio više od 200 mil. eura za ljetošnja pojačanja.

Milan se nalazi u Europskoj skupini s Rijekom, koju je jedva na San Siru pobijedio pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Na istom stadionu  protiv AEK-a je odigrao neodlučeno.
 
U Seriji A nalazi se na 11. mjestu s 13 bodova, 12 manje od vodećeg Napolija.

Istodobno, Juventusov predsjednik Andrea Agnelli na skupštini dioničara iznio je podatak da je klub prošle godine ostvario dobit od 42,6 milijuna eura.
 
- Trenutačno u Seriji A imamo 20 klubova, što je previše. Moramo smanjiti ligu za dva kluba. Potrebna su nam i ulaganja u infrastrukturu. Nismo zadovoljni ni s ugovorom o TV pravima. Trenutačna situacija s talijanskim radiotelevizijskim emisijama ne ispunjavaju nas povjerenjem. Posljednjih godina prihodi lige porasli su s 12,8 milijardi eura na 18,5 milijardi eura i zbog toga nam treba nova preraspodjela, smatra Agnelli.
 

Tablice omogućuje Sofascore