Serie A: Samir Handanovič spasio Interu bod, Torino je bio bliži pobjedi u Milanu

Nedjelja, 27. siječnja 2013. 22:54 Napisao/la  SC

Utakmica 22. kola: Inter - Torino 2:2

Serie A – 22. kolo

INTER - TORINO 2:2

Stadion "Giuseppe Meazza". Gledatelja:30.000

Sudac: Massa (Imperia)

Strijelci: 1:0 Chivu (5'), 1:1 Meggiorini, 1:2 Meggiorini (52'), 2:2 Cambiasso (66')

Žuti karton: Cambiasso (Inter)

INTER: S. Handanovič, Ranocchia, Chivu (28' A. Pereira), Juan Jesus, J. Zanetti, Gargano, Mudingayi (53' Cambiasso), Nagatomo, Guarin, Cassano (75' Alvarez), Palacio.

TORINO: Gillet, D'Ambrosio, Glik, Gu.Rodriguez, S. Masiello, Brighi, Gazzi, Cerci (81' Vives), V. Barreto (61' Bianchi), Meggiorini, Santana (70' Birsa).

Inter je osvojio samo bod na svome terenu protiv Torina, a poražavajuća je činjenica da tim bodom mogu biti zadovoljniji domaćini jer je Torino bio puno bliži pobjedi unatoč brzom vodstvu Intera.

Nakon prekršaja na Cassanu na rubu kaznenog prostora sudac Massa u petoj je minuti dosudio slobodan udarac za domaćine. Izveo ga je Christian Chivu preko živog zida pogodivši tamo gdje Gillet nije mogao stići za 1:0.

Iako nakon brzog pogotka nije bilo puno prilika u 23. minuti Torinezi su posve neočekivano uspjeli stići do poravnanja. Fatalno je pogriješio Juan Jesus izgubivši loptu na rubu kaznenog prostora. Loptu mu je ukrao Riccardo Meggiorini, koji je nakon duplog pasa s Barretom poslao uz desnu stativu Handanovićeva gola za 1:1.

Strijelac Chivu morao je zbog ozljede napustiti igru u 28 minuti. Do poluvremena Inter je pokušavao, ali izgubio je prevlast na sredini terena i Torino je preuzeo kontrolu nad igrom.

Muke po Interu nastavile su se i početkom nastavka. U 52. minuti sjajno je po desnoj strani prošao Cerci i uposlio Meggiorinija kojega su zaboravili Ranocchia i Juan Jesus, pa je "uklizao" i sa peterca matirao Handanovića za vodstvo Torina 1:2.

U 58. minuti Guarin je pokušao s ruba kaznenog prostora ali njegov udarac ukrotio je Gillet. Ipak, osam minuta kasnije Inter stiže do poravnanja. Akciju za poravnanje započeo je Antonio Cassano koji je sjajno uposlio Javiera Zanettija. Interov kapetan u kaznenom je prostoru preskočio Rodrigueza i onda na drugoj stativi idelanom loptom uposlio Cambiassa kojemu nije bilo teško na drugoj stativi podmetnuti nogu i pogoditi za 2:2.

U 72. minuti Torino je bio vrlo blizu novoga vodstva. Tek što je ušao u igru slovenski reprezentativac Valter Birsa sjurio se po lijevoj strani i poslao odličnu loptu za Bianchija. Veznjak Torina dobro je gađao, ali je Handanovič njegov pokušaj odbio u stativu i ostalo je 2:2.

U 74. minuti Gillet je na drugoj strani spasio Torino. Cassano je poslao sjajnu dijagonalu za Palacia u kazneni prostor. Napadač Intera preskočio je Gilleta no vratar Torina čudesnim je refleksom iz drugog pokušaja uspio otkloniti opasnost.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Samir Handanovič spasio je bod Interu. Još je jednom Birsa poslao sjajnu loptu za Meggiorinija kojemu je Handanovič uskratio hat-trick, ali nije uspio spriječiti višeminutne zvižduke razočaranih navijača.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.