TALIJANSKO PRVENSTVO

Roma nadigrala Milan, Higuainov hat-trick

Subota, 14. svibnja 2016. 22:48 Napisao/la  SC

Utakmice 38. kola: Milan - Roma 1:3, Napoli - Frosinone 4:0, Sassuolo - Inter 3:1

Nogometaši Rome slavili su na San Siru u gostima kod Milana 3:1. Salah je u 17. minuti prevario nekoliko domaćih igrača, ušao u kazneni prostor i pucao, ali lopta je otišla pored desne stative. Minutu kasnije isto se dogodilo sa završnicom Nainggolana, a zatim je u 19. minuti Salah ipak doveo Romu u vodstvo pogodivši donji lijevi kut.

Domaći su prvi puta zaprijetili u 32. minuti kada je Honda uputio udarac prema lijevoj stativi, ali je vratar Szczesny obranio. Vratar Donnarumma je na drugoj strani obranio pokušaj Pjanića po sredini gola. U 43. minuti domaći vratar zaustavio je i udarac Florenzia.

U trećoj minuti nastavka Honda je došao do odbijene lopte i pucao, ali je prebacio gol. Za drugo vodstvo gostiju zaslužan je bivši igrač Milana El Shaarawy u 59. minuti. Donnarumma je sjajnom reakcijom sačuvao svoju mrežu u 63. minuti nakon pokušaja iskusnog Tottia. U 74. minuti Honda ponovno stavlja na muke gostujućeg vratara koji loptu odbija u korner. Emerson je u 82. minuti pogodio za treće vodstvo Rome, a Donnarumma je spriječio Pjanića minutu kasnije da se upiše u listu strijelaca. Utješni gol za Milan postigao je Bacca u 86. minuti.

MILAN: Donnarumma, De Sciglio, Alex (66 Calabria), Mexes, Romagnoli, Bertolacci (57 Bonaventura), Locatelli, Kucka, Honda, Balotelli (46 Adriano), Bacca

ROMA: Szczesny, Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne, Strootman (63 Totti), De Rossi, Nainggolan, Pjanić, El Shaarawy (78 Emerson), Salah (85 Džeko)

Napoli je uvjerljivo svladao Frosinone koji je od 13. minute igrao s igrače manje nakon isključenja Goria.  Završilo je 4:0, a hat-trick postigao je Higuain. Ivan Strinić utakmicu je gledao s klupe Napolia.

Inter je poražen na gostovanju kod Sassuola 3:1. Brozović ej igrao cijelu utakmicu za goste i asistirao je za jedini pogodak Intera Palaciu. Inter je zadnjih pola sata igrao sa igračem manje nakon što je Murillo prvo dobio žuti karton zbog prekršaja, a zatim još jedan zbog svađe sa sucem. Vrsaljko je sjedio na klupi Sassuola.

Utakmice 38. kola: Milan - Roma 1:3 (Salah 19, El Shaarawy 59, Emerson 82/ Bacca 86), Napoli - Frosinone 4:0 (Hamsik 44, Higuain 52, 62, 72), Sassuolo - Inter 3:1 (Politano 6, 39, Pellegrini 26/ Palacio 31)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.