Serie A: Novi poraz Milana, Lazio i Roma pobjedama nastavljaju borbu za drugo mjesto

Srijeda, 29. travnja 2015. 22:30 Napisao/la  SC

Utakmice 33. kola: Milan - Genoa 1:3, Cesena - Atalanta 2:2, Chievo - Cagliari 1:0, Juventus - Fiorentina 3:2, Lazio - Parma 4:0, Palermo - Torino 2:2, Sampdoria - Verona 1:1, Sassuolo - Roma 0:3

Novi udarac doživio je nekadašnji crveno-crni div iz Milana. Genoa je bila bolja na San Siru sa 3:1, produbivši tako krizu na San Siru.

Gosti su cijelu utakmicu vodili glavnu riječ na terenu. Već nakon 45 sekundi utakmice Bertolacci je pokušao, no vratar Milana Diego Lopez je bio spreman. Lopez je spriječio pokušaj Bergdicha u 3. minuti, a zatim ponovno u 15. minuti kada je zaprijetio Niang.

Prvu opasniju priliku nogometaši Milana stvorili su u 19. minuti. Bonaventura je idealno poslužio Cercia, no Perin je na vrijeme intervenirao. Bertolacci je ponovno opasan u 22. minuti, ali spreman je bio i Diego Lopez.

U 37. minuti napori Genoe su se konačno isplatili. Milanska obrana zakasnila je sa reakcijom, a Bertolacci je poklon iskoristio i konačno uspio matirati Lopeza. Još su jednu priliku imali gostujući nogometaši u 41. minuti, Falque je pucao, a Lopez obranio.

U nastavku Genoi je trebalo samo četiri minute da povisi vodstvo. Falque je poslao povratnu loptu za Tina Costu koji je pucao, a lopta se od Nianga odbila u mrežu. Iako su gosti imali terensku incijativu, Milan je uspio smanjiti prednost u 66. minuti zahvaljujući sjajnom golu Mexesa koji je pogodio sa 25 metara.

Nakon nove motivacije brzo je uslijedio hladan tuš za rossonere, kada je Menez u 72. minuti zaradio drugi žuti karton i napustio teren.

U 89. minuti Diego Lopez dva je puta spašavao mrežu, prvo je odbio udarac Falquea, a zatim i Lestiennea.

U sudačkoj nadoknadi Mexes je srušio Kučku, a siguran sa bijele točke bio je Falque, koji je zaključio pobjedu Genoe na San Siru.

MILAN: Lopez, Abate, Rami, Mexes, De Sciglio (81' Destro), Van Ginkel, De Jong, Bonaventura, Cerci, Menez, Honda (54' Pazzini)

GENOA: Perin, Roncaglia, Burdisso, Izzo, Edenilson, Rincon, Bertolacci, Costa (60' Kučka), Bergdich (81' Lestienne), Falque, Niang (85' Borriello)

Nove pobjede ostvarili su Lazio i Roma. Lazio je zadržao bod prednosti na drugom mjestu ispred trećeplasirane Rome. Genoa je pobjedom u Milanu skočila na šesto mjesto sa samo bodom zaostatka iza gradskog rivala Sampdorije.

Juventus je na domaćem terenu pobijedio Fiorentinu 3:2. Fiorentina je u 67. minuti kod rezultata 2:1 imala priliku za izjednačenje, no neprecizan sa bijele točke bio je Rodriguez. Badelj je igrao cijelu utakmicu za Fiorentinu.

Chievo je pobijedio Cagliari 1:0. Duje Čop je igrao od prve minute, zamijenjen je u 73. minuti, a treba reći da je Cagliari utakmicu završio sa devetoricom igrača nakon što je u 84. minuti isključen Murru, a zatim u 89. minuti Cossu zbog drugog žutog kartona.

Palermo je remizirao sa Torinom 2:2. Jajalo je igrao do 84. minute, a Sampdoria je odigrala 1:1 sa Veronom, a od 57. minute domaći su imali igrača manje zahvaljujući isključenju Acquaha.

Utakmice 33. kola: Milan - Genoa 1:3 (Mexes 66'/ Bertolacci 37', Costa 49', Falque 90'-11m), Cesena - Atalanta 2:2 (Brienza 56', Carbonero 71'/Pinilla 49', 82'), Chievo - Cagliari 1:0 (Meggiorini 11'), Juventus - Fiorentina 3:2 (Llorente 36', Tevez 45', 70'/ Rodriguez 33'-11m, Iličić 90'), Lazio - Parma 4:0 (Parolo 10', Klose 13', Candreva 16', Keita 81'), Palermo - Torino 2:2 (Vitiello 10', Rigoni 26/ Peres 13', Lopez 60'), Sampdoria - Verona 1:1 (De Silvestri 65'/ Toni 68'), Sassuolo - Roma 0:3 (Doumbia 6', Florenzi 27', Pjanić 74')

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.