TALIJANSKO PRVENSTVO

Juventus se odvojio od Rome na vrhu

Nedjelja, 01. prosinca 2013. 14:34 Napisao/la  SC

Utakmica 14. kola: Catania - Milan 1:3, Atalanta - Roma 1:1,  Inter - Sampdoria 1:1,  Juventus - Udinese 1:0

Serie A, 14. kolo

CATANIA - MILAN 1:3

Utakmica 14. kola: Catania - Milan 1:3 (1:1). Stadion Angelo Massimino. Sudac: Rizzoli.

Strijelci: 1:0 Castro (13'), 1:1 Montolivo (19'), 1:2 Balotelli (63'), 1:3 Kaka (81').

Žuti kartoni: Plasil, Barrientos (Catania), Silvestre, Poli, Kaka  (Milan).

Crveni karton: Tachtsidis (Catania, 64').

CATANIA: Andujar, Peruzzi, Spolli, Rolin, Biraghi, Plasil, Tachtsidis, Monzon (od 61' Keko), Barrientos (od 88' Leto), Maxi Lopez, Castro (od 68' Guarente).

MILAN: Gabriel, Poli, Bonera, Silvestre, Emanuelson, Montolivo, De Jong, Nocerino, Birsa (od 74' El Shaarawy), Kaka, Balotelli (od 83' Matri).

Nogometaši Milana slavili su na gostovanju kod Catanije u utakmici koja je prelomljena pogotkom Balotellija nakon čega je uslijedilo isključenje Tachtsidisa. Rossoneri su tako prekinuli niz od pet utakmica bez pobjede u prvenstvu.

Iako je Milan dominirao na otvaranju, poveo je domaćin. U 13. minuti udarac Castra odbio se od Bonere i lopta je prošla preko nemoćnog Gabriela. Gosti su uzvratili šest minuta kasnije, Emanuelson je ubacio, a Montolivo je bio precizan - 1:1.

Balotelli je u 63. minuti zatresao mrežu iz slobodnog udarca, a Tachtsidis je ubrzo isključen zbog teškog prekršaja na napadaču Milana. To je prelomilo utakmicu, konačnu potvrdu prve pobjede Milana u prvenstvu nakon mjesec dana donio je Kaka u 81. minuti.

Juventus je pobijedo Udinese 1:0 i tako preskočio na ljestvici Romu koja je remizirala kod Atalante. Nakon sjajnog otvaranja sezone rimski sastav već četiri utakmice ne zna za pobjedu. Marko Livaja nije zaigrao za Atalantu.

Rezultati 14. kola: Catania - Milan 1:3,  Atalanta - Roma 1:1,  Cagliari - Sassuolo 2:2, Chievo -  Livorno 3:0,  Inter - Sampdoria 1:1,  Juventus - Udinese 1:0.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.