TALIJANSKO PRVENSTVO

Juventus kod kuće poražen od Udinesea

Nedjelja, 23. kolovoza 2015. 19:48 Napisao/la  SC

Susret 1. kola: Juventus - Udinese 0:1. Mandžukić debitirao u porazu

Nije dobro počela nova sezona u Serie A za branitelja naslova. Momčad Juventusa poražena je kod kuće u prvom kolu protiv Udinesea rezultatom 0:1. Neće po dobrome pamtiti svoj prvi nastup u talijanskom prvenstvu niti Mario Mandžukić koji je odigrao cijeli susret, ali i bio bez pravih, stopostotnih prilika za pogodak.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici dogodilo se u 14. minuti kada je Ivan Rodrigo Piris napravio prekršaj na rubu šesnaesterca sa sredine. Pogba i Bonucci malo su se svađali tko će izvesti slobodan udarac, na kraju ga je Bonucci poslao u živi zid.

Stephan Lichtsteiner imao je solidnu priliku u 19. minuti, primio je odličnu loptu u šesnaestercu, ali je pucao dosta neprecizno. Samo minutu kasnije Roberto Pereyra izborio se za prostor u kaznenom prostoru i nisko je pucao sredini gola, ali je Orestis Karnezis to dobro obranio.

Prvu veliku priliku na utakmici Mario Mandžukić imao je u 37. minuti. Stephan Lichtsteiner poslao je sjajnu loptu u šestnaesterac, a tamo je hrvatski reprezentativac pokušao glavom zabiti, ali je bio dosta neprecizan, jer je lopta otišla visoko iznad grede.

Paul Pogba zaprijetio je u 52. minuti kada je pucao malo iznad grede i bila je to prva izglednija situacija u drugom dijelu. Pet minuta kasnije Simone Padoin pri padu je šutirao s nekih 10 metara, ali bilo je to dosta po sredini vratiju. Mario Mandžukić nosio je "trojicu" na leđima u 61. minuti kada je isprobao udarac, ali niti on nije uspio probiti bunker gostiju.

Domaći nogometaši su pritiskali, ali onda, u 79. minuti poveli su gosti. Panagiotis Kone odlično je ubacio s desne strane, a Cyril Thereau lako je zabio s nekih pet-šest metara nakon što je zaspala kompletna zadnja linija crno-bijelih.

Juventus - Udinese 0:1 (Thereau 77)

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chielini - Lichtsteiner (82 Isla), Pereyra (78 Llorente), Padoin, Pogba, Evra - Mandžukić, Coman (64 Dybala)

UDINESE: Karnezis - Heurtaux, Danilo, Piris - Edenilson, Badu (52 Kone), Iturra, Fernandes, Adnan (86 Widmer) - Thereau, Di Natale (65 Zapata)

Tablice omogućuje Sofascore