TALIJANSKO PRVENSTVO

Lazio se lako obračunao s Udineseom

Utorak, 27. studenog 2012. 23:30 Napisao/la  SC

Utakmica 14. kola Serie A: Lazio - Udinese 3:0. Vratar Udinesea Željko Brkić pri rezultatu 0:0 Ledesmi obranio jedanaesterac

Serie A – 14. kolo

LAZIO - UDINESE 3:0

Stadion Olimpico: Gledatelja: 25.000

Sudac: Calvarese (Teramo)

Strijelci: 1:0 Gonzalez (17') , 2:0 Klose (31'), 3:0 Hernanes (59')

Žuri kartoni:C. Ledesma, Cana (Lazio), Coda, Maicosuel (Udinese)

LAZIO: Marchetti, Cavanda, Biava, Ciani, Radu, Ledesma (65 C. Ledesma),  Candreva (82 Lulić), Gonzalez, Ederson (46' Hernanes),  Mauri, Klose.

UDINESE: Brkić, Domizzi (23 Angella), Coda (87 Heartaux), Danilo, Maicosuel, Allan, Armero, Pereyra, Badu, Willians (46 Ranegie, Di Natale.

Lazio se lako obračunao sa Udineseom, a mogao je to učiniti i lakše da je Ledesma u 12. minuti realizirao jedanaesterac kod rezultata 0:0. Vratar Udinesea Željko Brkić obranio mu je kazneni udarac i odbijanac na koji je natrčao Mauri, no niti to nije pomoglo Friulanima.

Kup: Palermo – Verona 1:2
Nogometaši drugoligaša Hellas Verone iznenađujuće su se plasirali u osminu finala Kupa Italije gdje ih čeka milanski Inter. Domaći Palermo za  koji je Igor Budan igrao do 58. minute poveo je već u 7. minuti preko Giorgija. U sljedećem napadu nakon velike pogreške domaće obrane poravnao je Cocco. Još je jedna obrambena nesmotrenost domaćih donijela slavlje gostima za koje je u 73. minuti pogodio prvi strijelac Serie B Cacia. Vrijedi spomenuti da je Verona od 69. minute igrala sa desetoricom, nakon isključenja Cacciatorea.
Kup Italije, 4. kolo: Palermo - Verona 1:2 (Giorgi 7'/Cocco 8', Cacia 73')

Jedino vrijedno spomena sa njihove točke gledišta je stativa koju je pogodio Antonio Di Natale u 16. minuti, ali Lazio je apsolutno dominirao susretom posebno u prvih pola sata.  

Minutu nakon stative gostiju poveli su domaćini. Ledesma je uposlio kapetana Stefana Maurija, koji pronalazi Gonzaleza a ovaj matira Brkića. Sjajno raspoloženi Mauri bio je asistent i Kloseu za pogodak u 31. minuti, a Udinese je nokautirao Hernanes u 59. minuti iz slobodnjaka sa 17 metara.

Ovom je pobjedom Lazio stigao na šest bodova do Juventusa.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.