TALIJANSKO PRVENSTVO

Lazio se lako obračunao s Udineseom

Utorak, 27. studenog 2012. 23:30 Napisao/la  SC

Utakmica 14. kola Serie A: Lazio - Udinese 3:0. Vratar Udinesea Željko Brkić pri rezultatu 0:0 Ledesmi obranio jedanaesterac

Serie A – 14. kolo

LAZIO - UDINESE 3:0

Stadion Olimpico: Gledatelja: 25.000

Sudac: Calvarese (Teramo)

Strijelci: 1:0 Gonzalez (17') , 2:0 Klose (31'), 3:0 Hernanes (59')

Žuri kartoni:C. Ledesma, Cana (Lazio), Coda, Maicosuel (Udinese)

LAZIO: Marchetti, Cavanda, Biava, Ciani, Radu, Ledesma (65 C. Ledesma),  Candreva (82 Lulić), Gonzalez, Ederson (46' Hernanes),  Mauri, Klose.

UDINESE: Brkić, Domizzi (23 Angella), Coda (87 Heartaux), Danilo, Maicosuel, Allan, Armero, Pereyra, Badu, Willians (46 Ranegie, Di Natale.

Lazio se lako obračunao sa Udineseom, a mogao je to učiniti i lakše da je Ledesma u 12. minuti realizirao jedanaesterac kod rezultata 0:0. Vratar Udinesea Željko Brkić obranio mu je kazneni udarac i odbijanac na koji je natrčao Mauri, no niti to nije pomoglo Friulanima.

Kup: Palermo – Verona 1:2
Nogometaši drugoligaša Hellas Verone iznenađujuće su se plasirali u osminu finala Kupa Italije gdje ih čeka milanski Inter. Domaći Palermo za  koji je Igor Budan igrao do 58. minute poveo je već u 7. minuti preko Giorgija. U sljedećem napadu nakon velike pogreške domaće obrane poravnao je Cocco. Još je jedna obrambena nesmotrenost domaćih donijela slavlje gostima za koje je u 73. minuti pogodio prvi strijelac Serie B Cacia. Vrijedi spomenuti da je Verona od 69. minute igrala sa desetoricom, nakon isključenja Cacciatorea.
Kup Italije, 4. kolo: Palermo - Verona 1:2 (Giorgi 7'/Cocco 8', Cacia 73')

Jedino vrijedno spomena sa njihove točke gledišta je stativa koju je pogodio Antonio Di Natale u 16. minuti, ali Lazio je apsolutno dominirao susretom posebno u prvih pola sata.  

Minutu nakon stative gostiju poveli su domaćini. Ledesma je uposlio kapetana Stefana Maurija, koji pronalazi Gonzaleza a ovaj matira Brkića. Sjajno raspoloženi Mauri bio je asistent i Kloseu za pogodak u 31. minuti, a Udinese je nokautirao Hernanes u 59. minuti iz slobodnjaka sa 17 metara.

Ovom je pobjedom Lazio stigao na šest bodova do Juventusa.