Serie A: Kovačićev Inter i Milan odigrali 0:0, u 162. gradskom derbiju poništena dva pogotka

Nedjelja, 19. travnja 2015. 22:36 Napisao/la  SC

Utakmica 31. kola: Inter - Milan 0:0

Nogometaši Intera i Milana odigrali su 0:0 u posljednjoj nedjeljnoj utakmici. Bila je to tvrda utakmica, u kojoj su momčadi bile podjednake, a prilika za pogodak je bilo s jedne i  druge strane. Možda je remi i najrealniji ishod.

Što se prošlih rezultata tiče derbi je u boljem trenutku zatekao Milan koji je nakon dvije pobjede i remija u pozitivnom nizu. S druge strane Inter je u prošlom kolu pobijedio Veronu, ali prije te utakmice jednom su poraženi, a tri susreta su okončali remijem.

Za 162. derbi "della Madonnina" oba trenera su iznenadila sa izmjenama u sastavu. Mancini nije mogao računati na požutjele Brozovića i Guarina te ozlijeđene Kuzmanovića, Jonathana, Doda i Campagnara. Tako se od prve minute u domaćem sastavu našao Kovačić te najveće iznenađenje 18-godišnji Gnoukori, koji je u prvu momčad stigao iz "primavere" koja je osvojila turnir u Viareggiu. Poznavatelji kažu da je Gnoukori novi Yaya Toure. 

S druge strane trener Milana Pippo Inzaghi nije mogao računati na Montoliva, El Shaarawya, Essiena, Muntaria i Agazzia. Zato je od prve minute zaigrao 21-godišnji Španjolac Suso kojega je Milan zimus kupio od Liverpoola. Susu je ovo prva utakmica u startnoj postavi, dosad je nekoliko puta ulazio s klupe i ostavio dobar dojam.

Prvu opasniju priliku stvorio je Inter u 11. minuti. Pucao je Hernanes sa 30-tak metara, no Diego Lopez brani. Uslijedile su dvije prilike rossonera, prvo je u 14. minuti Menez pobjegao Ranocchiji i Vidiću, u posljednji trenutak spasio je Juan Jesus, a zatim je Susov pokušaj zaustavio vratar Handanović. U 29. minuti Milanu je poništen gol zbog zaleđa. Suso je ubacio iz slobodnog udarca, u gužvi se lopte dokopao Alex i zatresao mrežu, no označeno je zaleđe. Četiri minute prije kraja poluvremena Icardi je mogao kazniti grešku Diega Lopeza, no zakasnio je.

Nastavak su bolje otvorili nogometaši Milana i dalje stvarajući pritisak na domaću momčad no pritisak je bio kratkog vijeka. Inter je uspio doći do daha u 57. minuti kada je pokušaj Palacia zaustavio Antonelli. Antonelli je zaustavio i novu opasnost po mrežu rossonera u 63. minuti. Akcija Intera krenula je od Kovačića, preko Palacia do Hernanesa, ali Antonelli je dobro reagirao.

Novu priliku nerazzurri imaju pet minuta kasnije. Palacio je prošao desnom stranom, poslužio Icardia, ali Diego Lopez se nije dao prevariti.

U 72. minuti sudac poništava autogol Mexesa zbog prekršaja Palacija nad Antonellijem. Odluka je to o kojoj će se zacijelo još puno pričati.

U 76. minuti Kovačić je napustio teren, umjesto njega ušao je Shaqiri. Uslijedile su prilike za domaće u 78. i 79. minuti. Prvu je prokockao Ranocchia, a druge dvije je sjajnim reakcijama zaustavio Diego Lopez. U 90. minuti novu priliku za Inter imao je Icardi nakon dodavanja Shaqiria, ali lopta je samo očešala stativu.

INTER: Handanović, D'Ambrosio, Ranocchia, Vidić, Jesus, Kovačić (76 Shaqiri), Medel, Gnoukouri (67 Obi), Hernanes, Icardi, Palacio

MILAN: Lopez, Abate, Alex (70 Paletta), Mexes, Antonelli, Poli (81 Cerci), De Jong, Van Ginkel, Suso (73 Destro), Menez, Bonaventura

Posljednji susret 31. kola igra se u ponedjeljak s početkom u 20,45, a sastaju se Fiorentina i Verona.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.