Serie A: Juventus na gostovanju kod Sampdorije i bez ozljeđenog Mandžukića slavio deveti put u nizu

Nedjelja, 10. siječnja 2016. 22:46 Napisao/la  SC

Susret 19. kola: Sampdoria - Juventus 1:2

Juventus je i bez ozlijeđenog Marija Mandžukića uspio ostvariti devetu uzastopnu pobjedu te tako stići Inter na ljestvici Serie A i samo je dva boda iza vrha, još je jedino Napoli ispred. Da početak sezone nije bio onako loš, već bi na polovici prvenstva novi naslov prvaka za Juventus bio gotovo u džepu. Ali i ovako Juve je opet za mnoge prvi favorit ovosezonskog nadmetanja najboljih talijanskih klubova.

U posljednjoj utakmici 19. kola Stara je dama pobijedila Sampdoriju u Đenovi s 2:1. Ništa čudno, ovo je ionako kolo gostiju. Naime, od deset utakmica čak u osam pobijedili su gosti, a Carpi je protiv Udinesea jedini domaćin koji je osvojio tri boda.

Mandžukić je zbog ozljede propustio dvoboj, Pogba je (slučajno ili vrlo vješto) pogodio za 1:0 u 17. minuti, Khedira je u 46. iskoristio sjajno Dybalino dodavanje za 2:0, a Antonio Cassano je svojim prvim golom sezone iz prvog udarca u okvir Juventusova gola vratio neizvjesnost u 64. minuti.

U 93. minuti Moisander je 'počistio' Zazu u kontri i dobio crveni karton, a minutu kasnije Juventus je morao spašavati pobjedu nakon gužveu svojih šesnaest metara.

Serie A - 19. kolo

Sampdoria - Juventus 1:2 (Cassano 64/Pogba 17, Khedira 46)

SAMPDORIA: Viviano - Cassani, Moisander, Zukanović, Regini - Barreto (73 Muriel), Fernando, Soriano (37 Ivan) - Carbonero, Cassano, Eder (85 Rodriguez)

JUVENTUS: Buffon - Rugani, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner (65 Cuadrado), Khedira, Hernanes, Pogba, Evra - Dybala (89 Padoin), Morata (77 Zaza)

Tablice omogućuje Sofascore