Serie A: Juventus istoga dana šokirala drastična kazna i težak poraz

Ponedjeljak, 22. svibnja 2023. 22:05 Napisao/la  SC
Empoli dotukao Juventus
Empoli dotukao Juventus

Juventus je u ponedjeljak kažnjen s oduzimanjem 10 bodova odlukom talijanskog saveza (FICG) na kraju istrage o finacijskim malverazijama bivše uprave.

- Nogometni klub Juventus prima na znanje što odluku Žalbenog suda FIGC-a i zadržava pravo pročitati razloge kako bi procijenio moguću žalbu Odboru za jamstva pri CONI-ju. Ono što je utvrđeno petostupanjskom presudom u ovom predmetu, započetom prije više od godinu dana, izaziva veliku gorčinu u klubu i među milijunima navijača koji su se, u nedostatku jasnih pravila, našli kažnjeni primjenom sankcija koje, čini se, uzimaju u obzir načelo razmjernosti. Juventus nikada nije bježao od čijenica tijekom postupka, ali naglašava da te činjenice tek treba ocijeniti sudac, glasi službeno priopćenje kluba.

Istoga dana Juventus je doživio težak poraz (1:4) od Empolija u 36. kolu, u preostala dva kola igra protiv Milana i Udinesea, ostane li kazna na snazi vrlo lako se može dogoditi da iduće sezone neće igrati u Europi.

Marko Pjaca igrao je od 79. minute za Empoli.

Utakmice 36. kola: Roma - Salernitana 2:2 (El Shaarawy 47, Matić 83/Candreva 12, Dia 54), Empoli - Juventus 4:1  (Caputo 18-11m, 48, Luperto 21, Piccoli 90+3/Chiesa 85)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.