Serie A: Fiorentina stigla prednost i potopila Lazio, Palermo bolji od Verone

Nedjelja, 15. svibnja 2016. 22:25 Napisao/la  SC

Utakmice 38. kola: Lazio - Fiorentina 2:4, Palermo - Verona 3:2, Udinese - Carpi 1:2

Nogometaši Fiorentine stigli su prednost i preokrenuli rezultat na gostovanju kod Lazia u Rimu. Samo dvije minute igre trebalo je Laziu da dođe u vodstvo u domaćem dvoboju sa Fiorentinom. senad Lulić je pokupio odbijenu loptu i sa ruba kaznenog prostora pogodio lijeve rašlje.

Sjajnu priliku u 21. minuti imao je Zarate koji je ostao sam u šesnaestercu, pucao, ali lopta je otišla lijevo od gola. Sedam minuta kasnije Kloseov pokušaj završio je pored desne stative. Izjednačenje je stiglo u 31. minuti, kada se odbijene lopte dokopao Vecino i pogodio uz desnu stativu. Preokret u prvom dijelu Fiorentini donosi bernardeschi na asistenciju Tella u 40. minuti. Do odmora Fiorentina je povećala svoje vodstvo nakon što je u 45. minuti Tello u punom trku prošao nekoliko protivničkih igrača, naciljao i spremio loptu iza vratara Marchettia.

I drugoj minuti nastavka Badelj je primio precizan pas na rubu kaznenog prostora i pucao po golu, ali lopta je otišla pored lijeve stative. U 50. minuti Bernardeschi je pogodio prečku. U 63. i 65. minuti Lazio je imao dvije sjajne prilike, Keite i Milinković-Savića, ali je obje obranio Lezzerini. Vecino zabija za 4:1 vodstvo Fiorentine u 70. minuti na dodavanje Fernandeza. Tri minute kasnije Rodriguez je skočio u duelu, a sudac Manganiello pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač za Lazio bio je Klose. Keita je minutu kasnije ponovno bio u prilici povećati vodstvo, ali je Lezzerini obranio.  

Lulić je utrčao u kazneni prostor Fiorentine i pucao prema desnoj stativi, ali je Lezzerini i to obranio.

LAZIO: Marchetti, Konko, Biševac, Gentiletti, Lulić, Onazi (84 Mauri), Cataldi (60 Milinković-Savić), Parolo, Candreva (68 Anderson), Klose, Keita

FIORENTINA: Lezzerini, Tomović, Rodriguez, Astori, Bernardeschi, Vecino (80 Costa), Badelj, Alonso (29 Roncaglia), Fernandez, Tello (84 Kalinić), Zarate

Palermo je pobijedio Veronu sa 3:2. Obje momčadi ostale su s igračem manje u 35. minuti kada su zbog nesportskog ponašanja isključeni Morganella i Wszolek.
Jajalo je u igru ušao u 95. minuti dok je Posavec bio na klupi Palerma, dok je Rebić sjedio na klupi Verone.

Udinese je poražen na domaćem terenu od Carpia 2:1. Domaći su igrali sa igračem manje nakon što je Thereau isključen zbog ružnog starta u 37. minuti.
Balić i Perica utakmicu su pratili sa klupe Udinesea.

Utakmice 38. kola: Lazio - Fiorentina 2:4 (Lulić 2, Klose 74-11m/ Vecino 31, 70, Bernardeschi 40, Tello 45), Palermo - Verona 3:2 (Vazquez 28, Maresca 51, Gilardino 64/ Viviani 49, Pisano 85), Udinese - Carpi 1:2 (Di Natale 80-11m/ Verdi 36-11m, 38)

Tablice omogućuje Sofascore