Serie A: Milan sredio Chievo, Inter poražen od Cagliarija, Fiorentina bez pobjede protiv Atalante

Nedjelja, 16. listopada 2016. 14:56 Napisao/la  SC

Utakmice 8. kola: Fiorentina - Atalanta 0:0, Genoa - Empoli 0:0, Inter - Cagliari 1:2, Lazio - Bologna 1:1, Sassuolo - Crotone 2:1, Chievo - Milan 1:3.

Milan je lakoćom pobijedio Chievo u Veroni 1:3.

Domaćine je načeo slovački kapetan Kucka u posljednjoj minuti prvog, a prednost je udvostručio Mamadou Niang u prvoj minuti drugog dijela i priči je bio kraj.

Nadu domaćinima vratio je slovenski reprezentativac Valter Birsa pogotkom u 76. minuti, a sudbinu "magaraca" iz Verone zapečatio je Dainelli autogolom u petoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 1:3.

Mario Pašalić utakmicu je odgledao sa klupe Milana.

Milanski Inter izgubio je kod kuće od Cagliarija 1:2.

Domaćin je vodio od 56. minute golom Joaa Marija za kojeg dio zasluga ide i Ivanu Perišiću, no Federico Melchiori režirao je preokret u zadnjih dvadeset minuta i donio važne bodove Cagliariju.

Mauro Icardi najavio je loš Interov dan promašivši jedanaesterac u prvom dijelu i na pauzu se otišlo bez golova.

No već nakon 11 minuta nastavka Inter je otključao obranu gostiju.

Činilo se kako će Inter iskoristiti kiks Napolija i primaknuti se na ljestvici, dogodilo se upravo suprotno.

Gosti su se vratili u utakmicu u 71. minuti preko Federica Melchiorrija, a isti igrač režirao je potpuni preokret u 82. minuti, gol je na koncu priprisan Interovom čuvaru mreže Samiru Handanoviču, no zbunila ga je lopta odbijena upravo od strijelca prvog Cagliarijevog gola.

Drugi put ove sezone Fiorentina, u ukupno devet utakmica, nije uspjela zabiti gol.

U 8. kolu Serie A "Viole" su odigrale 0:0 s Atalantom i još jednom razočarali svoje navijače.

Fiorentina je na samo dvije pobjede u sedam utakmica i sa 9 bodova je bliže opasnoj zoni nego pozicijama koje vode u Europu.

Protiv Atalante domaći su dominirali cijelu utakmicu (65% posjed lopte) te nanizali brojne prilike, ali od 17 udaraca i šest u okvir gola golman Atalante Berisha obranio je svih šest.

Razočaravajuća forma momčadi iz Firenze ostavila ih je na 13. mjestu uoči nedjeljnih dvoboja.

Samo je Palermo zabio manje od Fiorentine u prvenstvu (Fiorentina 6, Palermo 4 gola), ali s pozitivne strane samo su Genoa i Juventus primili manje golova.

Od prve minute na terenu su u dresu Fiorentine bila trojica hrvatskih nogometaša, Milan Badelj, Hrvoje Milić i Nikola Kalinić.

Milić je izašao u 59. minuti.

Atalanta je i dalje bod ispred Fiorentine, ali s utakmicom viška.

Genoa trenerskog dvojca Jurić-Ostojić mora biti zadovoljna domaćim bodom protiv Empolija jer je od 32. minute igrala sa igračem manje.

Ivan Vargić sa klupe Lazija promatrao je domaći remi protiv Bologne kojega je donio Ciro Immobile iz jedanesterca u 97. minuti.

Utakmice 8. kola: Fiorentina - Atalanta 0:0, Genoa - Empoli 0:0, Inter - Cagliari 1:2 (Mario 56/Melchiotti 71, Handanović 85-ag), Lazio - Bologna 1:1 (Immobile 90+7-11m/Helander 10), Sassuolo - Crotone 2:1 (Sensi 83, Iennello 86/Falcinelli 2), Chievo - Milan 1:3 (Birsa 76/Kucka 45, Niang 46, Dainelli 90+5-ag)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.