Serie A: Juventus pobijedio Veronu u Torinu, Igor Tudor umirao u ljepoti pas-igre

Nedjelja, 06. veljače 2022. 14:40 Napisao/la  SC

Momčad Ivana Jurića primila dva pogotka u sudačkoj nadoknadi, Mato Jajalo još uvijek igra vrhunski  nogomet

Vlahović i Zakaria strijelci
Vlahović i Zakaria strijelci

 Juventus je pobijedio Veronu u Torinu, pogotke su postignuli debitanti Vlahović i Zakaria.

Igor Tudor igrao je u Torinu za dojam, momčad Verone dobro je izgledala u igri kratkih pasova i u visokim izlascima na zadnju liniju obrane.

Zapravo je Tudor igrao onako kako Max Allegri najviše voli: Juventus je veći dio utakmice, posebice dok utakmica nije bila rješena, stajao gusto posložen u zadnjoj trećini i pokušavao u brzim izlascima ugroziti vrata gostiju.

Već se u prvom izlasku iz svoje polovice dogodio  pogodak!

Desetak minuta visoko postavljena Verona zabavljala se pas-igrom bez završnice, a onda je u 13. minuti Dybala okomitim pasom proigrao Vlahovića, koji je pobjegao visoko postavljenoj gostujućoj obrani i elegantno prebacio istrčalog vratara Montipa.

Drugi pogodak dogodio se na sličan način, u 61. minuti Morata je stvorio višak na svojoj polovici i pravodobno odigrao Zakariji, ispala je cijela lijeva strana obrane gostiju, Zakaria je istrčao ispred Montipa i pogodio za 2:0.

Inače, vratar Montipo bio je najbolji igrač momčadi, koja je na kraju umrla u ljepoti pas-igre!

Obranio je vratar Verone nekoliko teških udaraca (Vlahović, Dybala, Kean...).

Na drugoj strani Verona praktično nije uputila ozbiljan udarac u okvir vrata iako je stvorila nekoliko obećavajućih situacija u pripremi napada, obrana Juventusa odradila je utakmicu bez greške.

Nikola Kalinić igrao je od 72. minute, Boško Šutalo ušao je u igru u 84. minuti, Ivor Pandur nije bio u rosteru Verone.

Torino je izgubio utakmicu u Dinama dvama pogocima u sudačkoj nadoknadi, Ivan Jurić doživio je šokantni poraz.

Mato Jajalo odigrao je cijelu utakmicu za Udinese, najbolji klasični veznjak koji je igrao za Rijeku od osamostaljenja u 33. godini još igra na vrhunskom nivou.

Josip Brekalo odigrao je cijelu utakmicu za Torino, Marko Pjaca sjedio je na klupi.

Nogometaši Atalante priuštili su svojim navijačima turobno nedjeljno poslijepodne, Cagliari je priredio veliko iznenađenje pobjedom u Bergamu.

Musso je dobio izravni crveni karton u 52. minuti, ali slabo je to opravdanje za domaći poraz od momčadi koja se bori za ostanak.

Neočekivani poraz otežao je Atalanti borbu za mjesto u Ligi prvaka.

Mario Pašalić igrao je do 58. minute za Atalantu, Marko Rog (Cagliari) daleko je od ozbiljnog bavljenja nogometom.

Utakmice 24. kola: Atalanta - Cagliari 1:2 (Palomino 64/Pereiro 50, 68), Bologna - Empoli 0:0, Sampdoria - Sassuolo 4:0 (Caputo 5, Sensi 7, Conti 63, Candreva 90+1-11m), Venezia - Napoli 0:2 (Osimhen 59, Rui 74), Udinese - Torino 2:0 (Molina 90+3, Pussetto 90+7-11m), Juventus - Verona 2:0 (Vlahović 13, Zakaria 61)

Poredak: Inter 53 (23), Napoli 52, Milan 52, Juventus 45, Atalanta 43, Lazio 39, Roma 39,...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.