Tko je kralj Milana?! Romelu Lukaku provocira Zlatana Ibrahimovića

Ponedjeljak, 03. svibnja 2021. 21:11 Napisao/la  SC

Pravi kralj strijelaca u Italiji ne stanuje u Milanu, Cristiano Ronaldo prosječno u Serie A postiže 0,9 pogodaka po utakmici

Tko je kralj Milana?! Romelu Lukaku provocira Zlatana Ibrahimovića

Romelu Lukaku nije tijekom proslave titule prvaka zaboravio Zlatana Ibrahimovića, najbolji napadač Intera napisao je na Twitteru:

Pravi bog je okrunio kralja! Sada se pokloni!

U potpisu: Kralj Milana!

Antagonizam između Ibrahimovića i Lukakua zabavlja nogometnu javnost još od razdoblja kada su zajedno nosili dresove Manchester Uniteda, nije tajna da nikada nije bilo pretjerane ljubavi između 39-godišnjeg veterana Milana i 27-godišnjega napadača Intera.

Međusobna netrpeljivost zadnji put je eskalirala u gradskom derbiju odigranom u siječnju, tada je Ibrahimović bio čak optužen da je vrijeđao Lukakua na rasnoj osnovi.

Lukaku je tijekom utakmice potpuno izgubio (samo)kontrolu kada mu je Ibrahimović navodno rekao „Idi radi svoja vudu sranja, ti mali magarče“.

Lukaku se Ibrahimoviću unio u lice i uzvratio riječima: „J..... se ti i tvoja supruga, želiš li pričati o mojoj majci?“.

Nogometaši Intera jedva su odvukli bijesnog Lukakua kojega je Ibrahimović nastavio provocirati nakon što su ih razdvojili.

Ibrahimović je tada zapravo samo citirao vlasnika Evertona Farhada Moshirija, koji je u siječnju 2018. rekao da je Lukaku odbio novi ugovor zbog "vudu poruke".

- Ponudili smo mu više od Chelseaja, njegov agent došao je potpisati ugovor. Sve je bilo dogovoreno, vani je čekalo nekoliko novinara, a zatim je Romelu nazvao majku. Rekao je da je hodočastila u Africi ili negdje drugdje i da je dobio vudu-poruku da mora ići u Chelsea, kazao je tada Moshiri.

Lukaku je demantirao Moshirijevu izjavu, ali je u engleskim medijima ostao obilježen kao "voodoo boy" što u slobodnom prijevodu znači primitivac.

U veljači prošle godine, kada je Inter svladao Milan 4:2, Lukaku se oglasio na svom Twitter profilu s porukom: "Novi kralj je u gradu!".

Nakon što je postao prvak potpisao se kao "Kralj Milana", ali statistika ukazuje da situaciju u gradu nije baš takva kako je prikazuje Lukaku.

Lukaku je postigao više pogodaka, ali Ibrahimović ima bolji prosjek!

Ibrahimović je zbog ozljeda odigrao samo 18 utakmica, postigao je 15 pogodaka i ostvario prosjek od 0,83 pogodaka po utakmici.

Lukaku ima slabiji prosjek (0,67) budući da je u 33 utakmice postigao 21 pogodak.

Inače, pravi kralj strijelaca u Italiji ne stanuje u Milanu!

Cristiano Ronaldo vodeći je strijelac Serie A s 27 pogodaka u 30 utakmica, prosječno postiže 0,9 pogodaka po utakmici.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.