BALOTELLI U REPREZENTACIJI

Pozvao igrača s kojim se tukao

Utorak, 25. siječnja 2022. 10:01 Napisao/la  SC

Mancini i Balotelli fizički se sukobili na treningu

Pozvao igrača s kojim se tukao

Roberto Mancini pozvao je Marija Balotellija na pripreme reprezentacije, kontroverzni napadač vraća se u reprezentaciju nakon tri godine.

Balottelijev povratak nije samo glavna tema talijanskih nego i svih europskih medija, Balotteli je svjetsku slavu stekao kao zločesti dečko talijanskog nogometa.

U tom kontekstu posebno je zanimljiv odnos Mancinija i Balotellija.

Mancini konstantno izravno utječe na Balottelijevu karijeru zaključno sa zadnjim pozivom u reprezentaciju.

Balotelli je 2007. godine debitirao u Seriji A za Inter u mandatu Roberta Mancinija, koji je od prvoga dana tolerirao njegove nestašluke.

Mancinija je naslijedio Jose Mourinho, koji je Balotellija ubrzo suspedirao zbog ponašanja.

Balotelli je 2010. godine otišao u Manchester City opet na poziv Roberta Mancinija.

U Premierligi talijanski napadač ganskih korijena punio je tabloide svojim ponašanjem, najpoznatiji je postao po vatrometu kojim je 2011. godine zapalio svoju kuću, napravio je štetu od 400.000 eura, ljubav s Mancinijem brzo je puknula.

Odnosi su se toliko promijenili da su se Mancini i Balotelli fizički sukobili na treningu 2013. godine, Mancini je potpuno izgubio živce nakon bezmalo pet godina zajedničke suradnje, žešću tučnjavu spriječili su igrači Manchester Cityja.

Odmah nakon toga Balotelli je otišao u Milan.

Mancini je prvi put šokirao talijansku javnost odlukom da pozove Balotellija čim je postao izbornik Italije 2018. godine, Balotelli je igrao nekoliko prijateljskih i jednu utakmicu Lige nacija.

Tri godine kasnije Balotteli je opet u reprezentaciji, u 31. godini napadač turskog Adana Demirspora djeluje dovoljno zrelo da se barem neće potući s Mancinijem.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.